Több cikkben foglalkoztunk már a győri klub helyzetével, hiszen egyszerűen nem értettük azt, ami ott folyik… Fiatalokat alibistákra (olvasd ITT!), ambiciózus edzőt gyenge epigonra cserélnek (olvasd ITT!), amolyan „könnyen jött – könnyen megy” módon, mert bizony ebből aztán egy kanyi vassal nincs beljebb a klub! És most még a város vezetése is beintett…

Ez nagyon rossz hír, de – ha lehet egyáltalán is jó—ról beszélni… - talán annyi pozitívuma van a dolognak, hogy kiderült, miért cövekelt le az ETO az Nb2-ben! Ehhez három nyilatkozatot citálok:

 

  • Mányi József a Kisalfölnek Dézsi Csabát, Győr polgármesterét idézi:

„A város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek.

Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától.”

 

  • Mányi József, az ETO tulajdonosa:

„Amikor 2017 decemberében megmentettem az ETO-t az összeomlástól, Borkai Zsolt polgármesterrel megállapodást kötöttem, hogy a város azt az anyagi támogatást adja meg, amit az elődömnek és ne legyen rajtunk eredménykényszer az NB I-et illetően az elkövetkezendő néhány évben, hiszen előtte gazdaságilag rendbe kell tenni a klubot. Borkai ezt korrektül be is tartotta, az első évben százhuszonhét-, a másodikban százhatvanötmillió forintot kaptunk.” (forrás: csakfoci.hu)

 

  • Kondás Elemér, az ETO szakvezetője a Nemezeti Sportnak így nyilatkozott a témában:

„Nem az a feladatom, hogy értelmezzem és minősítsem a nyilatkozatot, hanem az, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el az együttessel. Természetesen az öltözőben beszéltem a játékosokkal, és abban maradtunk, hogy minden idegszálunkkal a Szolnok elleni meccsre összpontosítunk.”

 

Megvan? Ugye nem is olyan nehéz matek ez? Azért levezetem:

Korábban, a Borkai-érában megállapodás született arról, hogy megmarad a korábbi támogatás, az összeg sem változik, csak a Tarsoly-csőd után ugye már alacsonyabb osztályban indul a csapat. És… itt jön a salto mortale! Nincs eredménykényszer az Nb1-et illetően!!!

Hoppá! Akkor tehát egy kisebb költségvetéshez maradt az önkormányzati támogatás, ugyanakkor – ellentétben a korábbiakkal – nincs kényszer arra nézve, hogy felkerüljenek! Ez az üzlet bizony elég egyoldalú… Még akkor is, hogy arról volt szó, rendbe kell hozni az anyagiakat.

Értem én „Csaba vezér” jó nagy adaggal belerottyolt a ventilátorba, de ha meg másképp nézem, akkor az új tulajdonos egy sokkal előnyösebb megállapodást kötött! Megúszós, mert eredménykényszer nélkül…

És most mire lehet számítani Győrben? Nos, semmi jóra… Mert ugye, ha eddig nem kellett feljutni, most egyenesen ki is lehet esni, nem? Persze Győrben mintha nem lennének érvényesek a logika szabályai. De amíg Kondás az edző, és alibisták a kerettagok, nem lesz sok siker…

Szurkolok az ellenkezőjének, de most nagyon rosszul állnak a dolgok! Változást Győrbe!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!