Sokan úgy gondolhatják többet foglalkozunk az ETO körüli ügyekkel mint kéne. Szerintünk meg nincs így. Ez a probléma túlmutat már azon , hogy egy nagy múltú  116 éves klubnál milyen problémák vannak, hiszen a futballunkat mindennek lehet nevezni csak piaci alapon nyugvónak nem.

 

A magyar másodosztályban a hatodik helyen álló Győr a 15. helyezett Szolnokot fogadja vasárnap, az előzmények miatt pikáns fogadtatásra számíthatnak a játékosok és a Kondás Elemér vezette szakmai stáb is. ( Feltehetőleg Kondás elemér utoljára ül majd az ETO kispadján ) A volt tulajdonos, Mányi József egy zárt körű megbeszélésről adott ki részleteket, amelyiken a januárban megválasztott polgármester, Dézsi Csaba András elmondta, ne számítsanak a jövőben a 290 millió forintos önkormányzati támogatásra.

A város vezetőjének tanácsadója, Petrov Ivántól az is elhangzott, az élsportolók közé nem sorolhatók a győri labdarúgók.

Petrov most azzal folytatta a Kisalföldnek, hogy az ETO Győrtől 2015 és 2019 között mintegy 900 millió forintot kapott, míg a táblázaton jelenleg tőle egy ponttal elmaradó Gyirmót ennek a pénznek a hatodát élvezhette. Hét éve bajnokcsapatot ünnepeltek, ma irigykedve nézik Budafokot, amelyik feljutó helyen áll, második a tabellán.

"Kimondani is szörnyű. A cél az, hogy Győrben újra a város hagyományainak megfelelő színvonalú labdarúgás legyen. Ha a jelenlegi tulajdonosban nincs meg erre a szándék, akkor magyarázkodás és másokra mutogatás helyett segítse a labdarúgást és adja át olyan embernek a csapatot, akinek tényleg az ETO-ért dobog a szíve" - jelentette ki Petrov. A klub egyébként több száz millió forint nyereséget termelt. 

Az is érdekes kérdés, hogy a város vezetője és tanácsadója milyen alapon szólnak bele szakmai dolgokba? Mitől gondolják azt, hogy pl Hannich Péter sikeresebben fogja vinni a klubot

Dézsi sem nézte szótlanul a kibontakozó vitát, és azt ígérte a Facebookon, a jövő héten részletesen kifejti az álláspontját, de most is odaszúrt a játékosoknak.

"Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket."

 

Közben Petrov reagált erre az idézetre: 

„Véleményem szerint a labdarúgók nem élsportolók, hanem szupersportolók, nem véletlen, hogy az összes sportágat figyelembe véve Zlatan Ibrahimovicot tartom a legtöbbre, aki bármelyik sportágban megállná a helyét – mondta lapunknak Petrov. – Mányi József egy magánbeszélgetésből ragadott ki részleteket, ráadásul elég félrevezető módon, amivel a futballnak ártott a legtöbbet. Arról nem beszél, hogy a beszélgetést az a gondolat vezérelte, hogy nem akar NB I-es csapatot Győrben, a honi közegről alkotott véleményét pedig nem tudnám anélkül idézni, hogy bepereljenek... Fontos tisztázni, hogy a városunkban nem az élsportot, hanem az élő sportot támogatjuk, amelybe a hobbisport és az utánpótlássport egyaránt beletartozik. Ennek a teljes támogatási összege harmincada annak, amelyet Mányi József egy esetleges NB I-es szereplés alapfeltételeként megjelölt. Célunk, hogy Győrben a hagyományokhoz méltó futball legyen, ám ha a jelenlegi tulajdonos ezzel nem azonosul, akkor a felelősség áthárítása és a másokra mutogatás helyett adja át a helyét valakinek, aki valóban szeretne segíteni a klubnak.”

Érdemes ebből az updatelt riportból is kiragadni részeket azért:

"a honi közegről alkotott véleményét pedig nem tudnám anélkül idézni, hogy bepereljenek"

Az egész interjút benne hagytuk a cikkben, hogy ne lehessen azt mondani mi is kiragadtunk egyoldalúan részeket. ezen a mondaton azért mindenki gondolkodjon el kicsit mert azt is kell nézni ki nyilatkozta mindezt és milyen pozícióban.

kisalföld nyomán

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!