Vereséggel zárta az alapszakaszt a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 22. fordulójában egy góllal maradtak alul a rivális Nagyszombat együttese ellen. Ezzel a dunaszerdahelyi csapat a harmadik helyről várja a rájátszást. 

 

A hazaiak három változást voltak kénytelenek végre hajtani a mérkőzés előtt. Kalmár Zsolt a kispadon kezdett, Šimič sérülés, Davis eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Kevés lehetőséget, átlagos futballt hozott az első félidő. Az első helyzet a Nagyszombat előtt adódott, a 4. percben Gamboš lövése szállt fölé. a 15. percben vezetést szerzett a Spartak, Turňa beadását Yao tette a kapu elé, Sobczyk lesállásból talált a hálóba, de a játékvezető érvényesnek találta a gólt – 0:1. A 20. percben egy szöglet után Gamboš próbálkozott, de pontatlan volt. A 36. percben jött a DAC legnagyobb helyzete az első félidőben, amikor Fábry végzett el egy szabadrúgást 30 méterről, de a labda Rusov kezében landolt. A 37. percben Sobczyk kapott remek labdát a védelem mögé, jobbról törhetett kapura, lövését Száraz bravúrral védte. Hélder a 42. percben változtatott a csapat felállításán Lalatovic helyére Kalmár Zsolt érkezett.

dac-nagyszombat745-610x400.jpg

A második félidőt a a vendégek kezdték jobban, a 48. percben Tavares lódult meg a jobb oldalon, keresztlövését Száraz védte. Az 52. percben Moenza próbálkozott lövéssel, de Szlávik ismét védett. A 60. percben egy szabálytalanság után Turňa kapta meg második sárga lapját, így a pirosat is. A kiállítás után beszorította ellenfelét a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 76. percben Fábry beadása után Németh Krisztián fejelt nem sokkal mellé. A 82. percben egyenlíthetett volna a DAC, Kalmár jobboldali beadását Ramirez fejelte kapura, de Rusov hatalmas bravúrral menteni tudott. A mérkőzés végét sérülések és hosszú ápolások zavarták meg, így a DAC nem tudott egyenlíteni. Ezzel a vereséggel is maradt a harmadik helyen a DAC, amely a felsőházban folytatja a rájátszást.

forás: sportolunk.sk

A Nagyszombat elleni meccs koreo:

https://streamable.com/9u4zm

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!