Az Nb2 küzdelmei tovább folytatódtak. Volt itt a héten minden! Királyhiszti Győrben, beszólás, lemondás, kimondás. A többieknél pedig van, aki a győzelembe, és van, aki a vereségbe menekül. Forrong az Nb2!

Íme az eredmények, a többiről alább!

Kazincbarcika – MTK: 3-1 (Kovác A. 20., Mikló 81., 91., ill. Lencse 54.)

Budaörs – Siófok: 4-1 (Sajbán Mi. 53., Stieber A. 61., 66. – a másodikat 11-esből)

Dorog – Gyirmót: 3-1 (Délczeg 41., 66., Kitl 60.)

Soroksár – Haladás: 0-4 (Farkas B. 28. – 11-esből, Tóth-Gábor 49., 84., Holdampf 91.)

Vasas – Nyíregyháza: 4-1 (Balajti 19., 91., Feczesin 22., 32., ill. Ötvös 38. – 11-esből)

Ajka – Budafok: 2-0 (Zamostny 31., Tóth G. 94.)

Csákvár – Szeged: 3-2 (Daru 2., Sejben 19., 57., ill. Germán 31., Deák 77.)

ETO Győr – Szolnok: 0-1 (Földi 31.)

Tiszakécske – Vác 1-5 (Oláh M. 32., ill. Bartos 25., 70., 89., Szenes 48., Gréczi 51. – öngól)

Rögtön az elején egy vaskos meglepetés; a Barcika otthon magabiztos győzelmet aratott a már szinte biztos felkerülő MTK ellen. A 26 meccsen elszenvedett 4 vereség nem sok, de – meg kell jegyezni! – ezúttal nagy szerencséjük volt, mert a Budafok attól az Ajkától kapott ki, aki már se kiesni, se feljutni nem tud. Ez is erős meglepetés, de más okok vannak a háttérben; a Barcika nem akar kiesni, a Budafok meg mintha nem akarna felkerülni…

Így most az MTK talán jobb, ha a Vasast figyeli, mert ott komolyan beindultak a dolgok, és most sem kímélték az ellenfelet; bár 4:1-es győzelmük talán nem tükrözi teljesen a pályán látottakat – volt azért szép számmal a nyírségieknek is helyzete! -, de az angyalföldiek győzelme ezen a meccsen talán egy percig sem volt kétséges. Kíváncsi leszek, hogy folytatódik a történet, de mostanában van örömre ok a Fáy utcában!

Öröm nem biztos, hogy sok van viszont Szombathelyen, viszont mintha végre felcsillant volna valami az alagút végén! A Soroksár – tipikusan az a csapat, aki nem akar se kiesni, se feljutni – kapott egy tockost. Egy 4:0 az már alapos verés, és – bár most a Hali előtt álló Barcika és Szolnok is nyert – végre elkerültek a kiesést jelentő helyről! Van még mit tenni Szombathelyen, de ha valami hasonlót nyújtanak a következőkben, akkor a végére még akár a középmezőnyben is találhatják magukat. A húsz csapatos bajnokságban könnyű ám a középmezőnyben elmélázni…

Ez persze egyáltalán nem igaz a Budaörsre, mert annak ellenére, hogy helyzetük kb. neutrális, 4:1 arányú győzelemmel tartották otthon a három pontot a Siófok ellenében. Nem baj, hamarosan nyitnak a szórakozóhelyek a Balaton partján, lesz hol a bánatot elfelejteni!

A Gyirmót szépen besorolt az ETO mögé, a különbség mindössze egy pontocska, így most aztán elmondható, hogy a két győri alakulat együtt ki is ad talán egy rendes csapatot. Ezt nem heccből mondom, inkább csak azért, mert ami most az ETO-nál megy, azzal még egy világbajnokokkal megtűzdelt keret sem biztos, hogy képes lenne megbirkózni. A legújabb az, hogy a tulajdonos leköszön (ITT), mert… miért is? Mert nem kap ingyen-pénzt! Hát kérem, talán jobb is, ha megy. Csapata addig is a Szolnok ellen betlizett, igaz csak egy góllal égtek, de ez egyre rosszabb.

A Csákvár viszont elég jól szerepel, de – mint Felcsút 2.0 – nyilván nem akar felkerülni. Ettől függetlenül még bőven lenne akár erre is esélyük. A pályájuk épülget, szépülget (most éppen nem tudom hol tart), meg látszik, hogy van egyfajta építkezés, de valljuk be ez a csapat önállóan életképtelen lenne. Ezzel együtt is dicséret illeti őket, hiszen nagy múltú klubok előtt van a tabellán.

Apropó, nagy múltú klub. A Békéscsaba ezen a héten pihent (a Balmaz kizárása miatt páratlan a bajnokság létszáma, így minden héten van egy szabadságos csapat), de ezzel együtt is elég hervatag az a 13. hely… Nem tudni, hogy mi van most éppen a klubnál, de úgy tűnik, hogy a legutóbbi Nb1-es kaland anyagilag (is) komolyan megviselte a klubot. Érdekes helyzet, és nem nagyon látszik a vége.

A végére hagytam egy olyan meccset, amit a vendégek nyertek elég komoly gólaránnyal, de még így sem hiszem, hogy szurkolóik úsznak a boldogságban. Igen, a Vác alaposan kitömte a Tiszakécskét idegenben, de a kiesést már nem biztos, hogy elkerülheti. Bár… A Tiszakécske egyértelműen bejelentkezett az Nb3-ra, de még bennmaradó Hali mögött 13 pont a hátrány a váciaknak. Ez pedig 13 forduló alatt nem fog menni.

Röviden; ennyi történt a héten a másodosztályba, és úgy tűnik, hogy az elején és a végén is kezd tömörülni a mezőny, így érdekes meccsek jönnek a még hátralévő fordulók alatt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!