A hétvégén Putnokon került sor a Kazincbarcika – MTK mérkőzésre. Meglepetésre a BAZ megyei gárda nyert, de ez semmi ahhoz képest, hogy mi történt a nézőtéren! Mert mi is történt? Szembeköpték a magyar focitörténelmet! Vagy csak van egyfajta túlérzékenység…

Ezt soha nem fogjuk megfejteni, de azt el kell mondani, hogy ha valaki zsidózik az MTK elleni meccsen, akkor semmi mást nem tesz, mint megtagadja a magyar futball aranykorát. Mire gondolok? Arra, hogy ez körülbelül olyan, mintha valaki a Fradi elleni meccsen a svábokat basztatná…

Miről van szó? Nem ez a meccs a lényeg, hanem azok, ahol hasonló eseteket tapasztalunk. Azt persze nem tudom, hogy mennyire volt ez brutál antiszemita megnyilvánulás, de nem is ez a lényeg! Idézem az MLSz tweet-jét:

„Az MLSZ fegyelmi eljárást indított a vasárnapi Kazincbarcika-MTK Budapest Merkantil Bank Liga-mérkőzésen történtek kapcsán. A jelentések alapján rasszista, antiszemita rigmusok hangzottak el a nézőtérről.”

Vegyük már észre végre, hogy az MTK a magyar focinak nem egy fals sémita kinövése, hanem annak a korszaknak az emblematikus klubkultúra-hordozója, ami végül elvezetett ahhoz, hogy ’54-ben ott lehessünk a VB-döntőben! Ez a cikk most nem arról fog szólni, hogy történelmi szinten, tudományos igényességgel alátámasszam kijelentésemet, mert a világon kb. senki nem fogja elolvasni.

Csak azt tudom mondani, hogy – mielőtt valaki/akárki/bárki a honi foci-közegben ilyen tettre ragadtatja magát – kicsit tájékozódjon! Ha ez megtörtént, érveléssel alátámasztott véleményt kérek, nem pedig párszavas ostobaságokat a nézőtérről, amit rá lehet okádni azokra a játékosokra, akiknek ma már semmi köze nincs a történelmi előzményekhez.

Szóval… ne keverjünk szezont a fazonnal, focit a politikával, semmit a valamivel! Persze kényelmes letrutyizni mindent, amit nem ismerünk, csak ostoba.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!