Nem először fordul elő a sporttörténelemben, hogy járványok, vagy terrorcselekmények miatt elmaradnak mérközések. Volt már itt feketehimlő, kolera, spanyolnátha, fegyveres támadás és robbantásos merénylet.

 

Talán a leghírhedtebb eset a Müncheni olimpián az Izraeli csapatot ért kegyetlen mészárlás, amit szélsőséges fegyveresek hajtottak végre 1972 ben. Sajnos a közelmúltban a robbantásos merényletekről szóltak a hírek. A Magyar sportolók labdarúgók is találkoztak már hasonló problémákkal (járvány) igaz szerencsére több évtizeddel ezelőtt. Az első ilyen dokumentált eset 1912 ből való amikor a Felvidéken maradt el mérkőzés kolera járvány miatt.

járvány00

Talán a lehíresebb ilyen esemény az 1929 ben Dél-Amerikában portyázó Ferencvárosé . A Fradi a Santos csapatával akart mérkőzést játszani de a kitört járvány miatt a mérkőzés elmaradt és a Fradistákat majdnem vesztegzár alá vették a hatóságok a hajójukon. A sajtó erről így írt.

járvány01

Majd az elmaradt mérkőzés utána a Brazlil válogatottal mérkőztek meg.

járcány

Nagyon reméljük, hogy minél előbb véget ér ez az őrület és visszatér minden a rendes kerékvágásba és megitnt csak a futballal foglalkozhatunk végre.

forrás : Arcanum

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!