A bolgár szövetség tájékoztatása szerint zártkapuk mögött rendezik meg a március 26-i EB pótselejtezőt. Az okot ismerjük, sajnos ez talán a legjobb megoldás ebben a helyzetben. De most nem erről lesz szó, hanem arról, hogy ez mennyiben befolyásolhatja az eredményt.

Elsőre azt gondolná az ember, hogy egyértelműen nekünk kedvez a helyzet, hiszen a nagy létszámú hazai szurkoló hiánya biztosan visszaveti a bolgár válogatottat. Nos, az a helyzet, hogy az utóbbi időben nem szerepel túl fényesen scsapatuk, így a válogatott meccseken a Vasil Levski stadion kong az ürességtől. Az EB csoportmeccsek alatt Koszovó ellen 4.994, Montenegró ellen 5.652, míg Szlovénia ellen 3.092 néző tekintette meg élőben a meccset... Igaz, az angol válogatott ellen 17.481 nézőt regisztráltak, de - ez mint az előző számok mutatják - sokkal inkább a vendégeknek, semmint saját csapatuknak szólt...

Az tény, hogy a vendég-szektor limitált, de mindent elmond az érdeklődésről, hogy a felkínált 2.500 jegy pillanatok alatt, még február 21-én elfogyott! Sajnos most már egyértelmű a helyzet, a repülő társaság is törölte a meccsre beállított járatokat, így nem lesz utazás. Na de! A lényeg az, hogy ha nem lenne zártkapus a meccs, olyan 6-7.000 szurkolóra lehetne számítani, amiből 2.500 az bizony egy igen jó arány, és - ismerve a magyar szurkolók fantasztikus lelkesedését - minimum pariban lettünk volna a hazai szurkolókkal.

Persze nem tudom, hogy Bulgáriában is megvan az a magyar-fóbia, ami környezetünket, meg a Balkán egy nagy részét jellemzi, így persze erős feltételezés az általam becsült nézőszám. Miután a vendég-szektor 100%-ban elkelt, a szám nagysága csakis a hazaiaktól függene... De hatással lehet még egy tényező; ha ez egy olyan meccs a bolgárok számára, ahol - ellentétben a csoport-meccsekkel... - elérhető közelséget jelent az EB-részvétel, akkor az is növelné a nézőszámot. Ha pedig a két tényezőt összeadjuk, akkor akár kijöhet belőle egy 15 - 20.000-es meccs is. Bár ez utóbbinak én nem sok esélyt adnék.

Ott tartunk tehát, hogy - szerintem - a szurkolásban nem maradtunk volna el. Kell a hangulat a meccsre, de a hangulat van, amikor támogat, és van, amikor kifejezetten nyomást helyez a játékosokra. Nos, ez utóbbi elég komoly probléma a Nemzeti Válogatott esetében, így azt gondolom, hogy a nézők nélküli meccs végül mégiscsak nekünk kedvez majd. Az, hogy ez mire lesz elég, nyilván nem tudjuk, és - mint tudjuk - lesznek hiányzók egyik és másik oldalon is, na meg még az is hatással lehet, hogy ki milyen lábbal kelt fel éppen... Minden esetre én most azt látom, hogy ez egy éles, kiegyenlített meccs lesz, ahol lehet, hogy apróságok fognak dönteni. Nem egyszerű, mert végig hihetetlen koncentrációt igényel az ilyen találkozó, de a másik oldalon is emberek vannak, akiknek szintén vannak/lehetnek mindenféle lelkiállapotaik.

Van ám még egy fontos tényező! Ez a tényező egy ember, egy fontos szereplője ennek a meccsnek, a neve pedig nem más, mint Marco Rossi! Nagyon reméljük, hogy mostanság sűrű teendői nem engedték, hogy hazalátogasson, vagy rokonlátogatásra fogadjon egy népesebb különítményt otthonról, mert ha esetleg ő is kiesne... Bízzunk benne, hogy ez a félelem totálisan alaptalan!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!