Újabb fordulattal hirtelen megegyezett Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere és Mányi József, az ETO Futball Kft. tulajdonosa.

 

A "polgi" korábban azt mondta, hogy az ETO játékosai nem sportolók, majd pedig bejelentette, hogy megvonja az önkormányzati támogatást. Nem maradt válasz nélkül a dolog, Mányi József azonnal bejelentette távozását.

Mányi azt kifogásolta, hogy a támogatás eleve nem a felnőtt csapatot illeti, így számára nem értelmezhető, hogy miért keverte bele ezt a polgármester. A polgármester pedig nem tisztázta a helyzetet, mert talán politikai érdekes így kívánta.

A történet már ezen a ponton gyanús volt, ugyanis;

- A város nem a leótvarolt felnőtt csapatot támogatta/támogatja, de a győri utánpótlás elsődleges feladata az, hogy az ETO felnőtt csapata számára biztosítson megfelelő számú és minőségű fiatal játékost.

- A klub tulajdonlása - jogi értelemben - nem a nyilvánosságnak szóló levél által szűnik meg.

De most a kép tisztult, és - mint az ETO Futball Kft. közleményében olvashatjuk - világossá váltak az összefüggések. Volt olyan médium, ahol a totális értetlenség fogadta a dolgokat, ami oda torkollott, hogy vég nélkül ismételgette; az ETO felnőtt csapata és az utánpótlás két különböző jogi- és gazdasági entitás! Ez bizony igaz, de aki szakújságíróként nem látja az összefüggéseket, az bizony "vakon van"!

A közlemény:

"Az elmúlt néhány nap viharos eseményei után Dr. Dézsi Csaba András Polgármester Úr és Mányi József, az ETO Futball Kft. tulajdonosa leültek és megegyeztek abban, hogy a közös cél az, hogy Győr városában az utánpótlás bázisunkra építve az ETO maga mögött hagyja ezt a nehéz időszakot és minél hamarabb visszaszerezze történelméhez méltó helyét az NBI - ben.

Az ETO Futball Kft. elfogadja Polgármester Úr érvelését, miszerint a kiemelt központi akadémiai támogatás egyben azt is jelenti, hogy a győriek is méltóképpen támogatják a futballt a befizetett adókból.

 Megállapodtak abban is, hogy az ETO a hatékony utánpótlás nevelés mellett új távlatokat nyit: felvállalja a Győri Ovifoci Klub támogatását is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb, óvodáskorú gyerekek is színvonalas körülmények között ismerkedhessenek a labdarúgással."

A vastaggal kiemelt rész világossá teszi; az utánpótlás támogatása egy egészséges klubmodell mellett igenis a felnőtt csapatot támogatja! Feltéve, hogy nem tart a klub kiárusítást, mint az ETO az utóbbi fél év során... A lényeg mégis a megegyezés, és persze jó lenne tudni a részleteket is, hiszen gondolom, nem csak engem érdekelne, hogy mennyivel támogatja az önkormányzat az utánpótlást. Nem a zsebekben turkálok én, csak ha a vita hevében elhangoztak a múltra vonatkozó támogatási összegek, akkor most is lehetne ez egy nyilvános adat.

Addig is:

Vissza az ETO-t az Nb1-be!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!