Az UEFA a nyáron megrendezésre kerülő EB kapcsán kiadott egy közleményt, melyben megerősíti, hogy az EB -t megtartják. Pontosabban így fogalmaztak: "A 2020-as Eb június 12-én elkezdődik Rómában”. Értek minden szót, de nem értem az egész értelmét! Miért? Egyszerű számítás következik!

 

A járvány Kínából indult, onnan terjedve érte el Európát. A magyar konzuli szolgálat közleménye a kezdetekről így ír:

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához 2019. december 31-én érkezett jelzések alapján a közép-kínai Hubei tartományának székhelyén, Wuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok 2020. január 7-én új típusú koronavírust (COVID-19) azonosítottak. "

A járvány tehát 71 napja tört ki Kínában, de tegyük hozzá gyorsan, hogy ez egy olyan hivatalos adat, ami nem veszi figyelembe azt a tény, hogy a járvány - kisebb populációt érintően - valószínűleg már korábban elkezdődött.

Olaszországban az első fertőzöttet február 19-én azonosították, és hasonló dinamikával emelkedik a fertőzöttek száma, mint korábban Kínában láttuk. Ha feltételezzük a további hasonlóságot, akkor Olaszország 2020. április 30-án tart majd ott, mint ma Kína.

Ekkor lesz még az EB -ig 43 nap, és ahogy most Kínában állnak a dolgok, nem lesz vége ennek szűk másfél hónap múlva! Mi következik ebből? Ha lesz is EB, akkor mindenképpen zártkapusnak néz ki, a csapatok pedig csak hermetikusan elzárt környezetbe kerülhetnek a tizenkét helyszín mindegyikén, utazásuk pedig szintén kizárólag hasonló körülmények között képzelhető el.

Reális ez? Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem... Nyilván mi is annak örülnénk, ha nem lenne ez a szörnyűség, és minden sportesemény rendben lezajlana, de ahogy haladunk előre az időben, nem elég az optimizmus, a helyzet sajnos napról napra romlik...

Ha rátekintünk a térképre, akkor látjuk, hogy a 12 helyszín közül már most is 5-6 esetében korlátozások vannak a sportrendezvények tekintetében. Ha ez így maradna - és nem romlana tovább a helyzet! -, már akkor sem lenne értelme az EB megtartásának.

Ha pedig az említett körülményeket képesek megteremteni, és így lejátszani a meccseket, akkor sem lesz ez egy olyan EB, ami a végén reális eredményt ad. UEFA: matek egyes!

Itt tartunk. Jó egészséget, a betegeknek gyógyulást kívánunk!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!