Mourinho mostanában nincs jó szériában... Egy kisebb kihagyás után a Tottenham szerződtette, de nincs benne sok köszönet! A Spurs a legutóbbi hat mérkőzéséből egyetlen döntetlen mellett ötöt is elvesztett. Szerencsére a jó öreg José minden IS megmagyaráz, igazi feketeöves, élvonalbeli edző!

Márpedig ami összetartozik, az előbb-utóbb meg is találja egymást! Ha az előző tíz évben tapasztalt ütemben bővül tovább a pénzmennyiség a hazai klubok egyikénél, másikánál, csak idő kérdése, mikor érkezik a portugál mágus... A Spurs nem biztos, hogy neki való, hiszen a klub jelmondata "To Dare Is To Do" (Merni annyi, mint megtenni) nem olyan edzőt kíván, aki szövegben erős, másban pedig... khhhm... nem szívesen írnám le, hogy gyenge, mert mégiscsak vannak komoly eredményei, de maradjunk annyiban, hogy mintha megrekedt volna.

De nem csak kommunikációban jeleskedik, hanem már-már Vigjnevici magasságoka emeli a pedagógia művészetét. Kikap a csapata? Gyengék! Így:

"Mi nem egy versenyképes csapat vagyunk jelenleg, hanem labdarúgók egy csoportja, akik játékra alkalmas állapotban vannak, és belőlük próbáltunk meg csapatot alkotni."

Hozzátette még, hogy az ellenfél cserejátékosai is jobbak voltak, mint az ő kezdői, ha esetleg valaki nem értette volna elsőre, hogy játékosairól azt gondolja, egy-egy kupac végtermék mindegyik...

És persze a saját játékosa cáfolja... Dele Alli így nyilatkozott:

"Ha nem állsz oda keményen a meccsnek, akkor megbüntetnek. Éretlenül futballoztunk, s nem is küzdöttünk. Bocsánatot kell kérnünk a szurkolóinktól, akik elkísértek."

Alli ezzel finoman azt fogalmazta meg, hogy az edző és stábja nem képes egyénileg motiválni, és csapatot építeni a keretet alkotó játékosokból.

Ha itt most a neveket kicserélném, akkor senki nem jönne rá, hogy mindez nem Magyarországon történik, sőt! Ha a kicserélt nevek után azt állítanám, hogy ez bizony Angliában esett meg, akkor vagy nem hinné el senki, vagy azonnal Mourinho-ra gyanakodna! Nem különben; sokat beszélünk stílusról, filozófiáról, és arról, hogy ennek megfelelően kell edzőt választani. Nos, José annyira tipikus, hogy egyszerűen nincs is jobb!

Tisztelt Mourinho mester! Szeretettel várjuk Magyarországon, mert mostanában mintha kicsit kevésbé lennének kreatívak az edzői nyilatkozatok! És ha már foci nincs sok, legalább beszéljünk róla...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!