A Magyar Jégkorong Szövetség úgy döntött, félbeszakítja, de egyben befejezettnek nyilvánítja az Erste Ligát. Igen, meglépték azt, ami egyelőre csak egy lehetőség a fociban, de – bármilyen furcsa is – a bonyolultabb versenyrendszer ellenére a jégkorongban ez a közel korrekt eredmény. A fociban meg mi van? Mi lenne a korrekt eredmény egy ilyen esetben?

Nos, a focival az van, hogy még nem tart olyan utolsó szakaszban a bajnokság, illetve az, hogy a Fradinak – aki így is az élen áll – két meccsel, a két elmaradt meccs másik tagjainak neve pedig egy meccsel kevesebb szerepel a tabellán. Az Nb1 egyébként 24 fordulónál tart, ami 72,7%-a a 33 fordulós teljes bajnoki küzdelemsorozatnak.

Nekem kicsit furcsa megoldás a zártkapu, mert olyan, mintha a játékosokat nem tekintenénk embernek, hiszen a foci egy full contct sport, így az esetleges fertőzések meccskörülmények között fokozottan fennállnak! Ilyen alapon tehát alapból két megoldás lenne:

 

24. forduló = végeredmény

Hogy teljes legyen a kép, és tényleg azonos számú meccs alapján történjen a csapatok összevetése, csak az elmaradt két meccset kellene megrendezni. A mostani trendek alapján ez a Fradi győzelmeit jelentené, de ha mégsem, akkor az Újpest és/vagy a Loki helyezéseit befolyásolná a pontszerzés, de ez kb. semmin nem változtatna. A két klub esetében a tökmindegy kategória, hogy hatodikok, vagy kilencedikek: A tabella – a Fradi két győzelmét feltételezve – így nézne ki:

fradi bajok 1

Mint fentebb megjegyeztem, az Újpest és a Loki szempontjából semmi jelentősége nincs a két meccs eredményének, a Fradi pedig egyébként is vezeti a tabellát, akár le se kell játszani ezeket a meccseket, a végeredmény korrektnek tekinthető (ha és amennyiben le kell zárni a bajnokságot, tekintettel a játékosok egészségére!).

 

22. forduló = végeredmény

A fenti gondolatsor gyenge pontja, hogy 24. fordulónál nem szerencsés elmetszeni a bajnokságot, hiszen a három körös rendszer miatt – akár azonos meccs-szám mellett – sem korrekt a tabella, mert nem ugyanazokkal a csapatokkal vívta meg a mezőny minden tagja a mérkőzéseket.

Ezért – az elmaradt meccsekre vonatkozó részeket meghagyva – a jó megoldás a bajnokság 2/3-nál elvágni a sorozatot.

fradi bajok 2

Hangsúlyozom, mindez csak akkor érdekes, ha a játékosok egészsége miatt erre kényszerül a szövetség. Egyébként pedig a 22 fordulós tabella esetén azt látjuk, hogy csak a középmezőny közepe és alsó régiója érintett a 24 fordulós verzióhoz képest (itt vannak csak helycserék - kékkel kiemelve!), a kiesők, a nemzetközi kupa-indulók ugyanazok!

Egyedüli probléma mindkét verzióval, hogy nem ad választ a „Mi lett volna, ha végigmegy a bajnokság?”. De erre azonnal rá lehet mondani a nagy magyar fociigazságot; „A fociban a ha nem játszik!”.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!