A Football Italia az ANSA olasz hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, hogy csütörtökön Giorgio Marchetti, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főtitkár-helyettese videokonferencián értekezik erről az öt európai topliga képviselőivel.

Az olasz portál úgy tudja, hogy az öt topliga közül négy – az olasz Serie A, a német Bundesliga, a spanyol La Liga és a francia Ligue 1 – próbálja majd elérni azt, hogy a kontinenstornát halasszák el néhány héttel, esetleg egy évvel is.

Indoklásukat részben arra építik, hogy az új típusú koronavírus-járvány miatti fennakadások következtében a bajnokságok közül több nem fejeződik majd be időben.

Mint ismert, az egyik Eb-rendező országban, a járvány európai gócpontjának számító Olaszországban április 3-ig minden sporteseményt felfüggesztettek – így az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot is –, és sajtóhírek szerint valószínűleg hasonló döntést hoznak hamarosan Spanyolországban is.

Németországban és Franciaországban egyelőre csak a bajnoki meccsek közönség nélküli megrendezését rendelték el, és bár a sajtóhírek az angol Premier League-et nem említik az Eb-halasztást javaslók között, ott is maradt már el bajnoki meccs a koronavírus-járvány miatt.

Már állítólag befutott szövetségi kérések ellenére az UEFA egyelőre kitart amellett, hogy a tervezett időpontban rendezi meg az Európa-bajnokságot, ám a spanyol AS sportnapilap helyi szövetségi forrásra hivatkozva arról ír: nem kizárt, hogy az európai szövetség végül beleegyezik a 2021-es Eb-rendezésbe.

forrás:nso

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!