A koronavírus-járványra való tekintettel mindenképpen zárt kapus lenne az Internazionale és Getafe Európa Liga-nyolcaddöntős párharcának első felvonása Milánóban. A spanyol klub elnöke, Angel Torres kijelentette, hogy nem utaznak el a gócpontnak számító városba - akkor sem, ha ennek kizárás lesz a vége!

Ez bizony komoly kérdéseket vet fel! Azt gondolom ugyanis - nem képzett jogászként, csak józan logika alapján -, hogy ebben az esetben nem lenne korrekt a kizásás, hiszen a járvány egy olyan vis maior esemény, amire bizony igenis hivatkozhat a Real.

Miért gondolom ezt? Azért, mert nem hiszem, hogy elvárható - bármilyen pénzügyi érdek okán is - ilyen mértékű kockázatvállalás a klub részéről. Nézzük meg; a Real Madrid kicsivel több, mint 1 milliárd (!!!) euró! Hazard a legértékesebb, csak őt 100 millió euróra taksálják. Miért fontos ez? Mert ha ilyen játékosok - akár egyszerre több - kiesik a keretből, akkor az a csapat nem a Real és a helyzet gyökeresen más, mint egy sérülés esetén!

De ez mind semmi, hiszen az élsportolók szervezete valószínűleg megbirkózik a kórral (náluk sincs persze garancia!), de az már kérdéseket vet fel, hogy ha a játékosok érintkeznek a társadalom más tagjaival (család, barátok, közért, gyógyszertár stb.), akkor egy fertőzött játékos azonnal 50 fertőzöttet jelent. És elsősorban a családjaik vannak veszélyben!

Lehetne erre azt tenni, hogy minden csapat minden játékosát elkülönítik, és megoldják az izolációt, de ezzel egész egyszerűen már elkéstünk! Ilyen körülmények között ma már egyenesen nevetséges az UEFA ragaszkodása az EB változatlan időben és változatlan helyeken történő megrendezéséhez!

Ha a Real a kizárással sem törődik, akkor miért gondolja az UEFA, hogy a nemzeti válogatottak majd hajlandók lesznek játszani? Vagy ha az adott ország szövetsége bele is megy ebbe, a játékosokkal mi lesz? Ha pl. a Real játékosa lennék, akkor nekem ugyan édesmindegy lenne, hogy a klubom, vagy a válogatott játszik egy fertőzési gócpontban - egyik csapattal sem utaznék el!

És akkor tovább lehet vinni a gondolatot, hogy ebben a helyzetben mit tehet a szövetség a játékossal szemben, de nem érdemes ezen filózgatni, mert bármikor beteget jelent az, aki egyszerűen nem hajlandó kockáztatni a nagytőke pénzügyi érdekei miatt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!