Biztosan tele van már a hócipője mindenkinek a járvánnyal, de most egy olyan hatását szeretném kicsit kifejteni, ami túlmutat a sporton, határokon, meg sok esetben cégeken, kormányokon is... Ez pedig a társadalmi hatás.

A társadalmi hatás elsődlegesen természetesen az egészségügyi természetű, de érdemes kicsit tovább gondolni a kialakult helyzetet, mert könnyen téves döntéseket hozhatnak fontos pozícióban lévő emberek.

A járvány - mint minden más esetben - nem tart örökké, előbb-utóbb meg lehet akadályozni a terjedést, ellenszer fejleszthető, a megelőző védőoltás pedig képes akár teljesen is eltüntetni bizonyos fertőző betegségeket. Igen ám, de milyen állapotokat hagy maga után a járvány a társadalomban?

Már most is érezhető, hogy nem csak vállalatok termékláncolata szakad meg, hanem bizony az emberi kapcsolatok is jelentősen átalakulnak; nincs kézfogás, nincs tömegrendezvény, de még a családon belül is új szabályok szerint kell működni! Mihez vezet ez?

Ahhoz, hogy az eddig általunk ismert világnak - átmenetileg mindenképpen - vége van! És ha ez csak átmeneti, akkor van igazán komoly baj, mert már a mai helyzet is világosan megmutatja, hogy egész egyszerűen nem működhet úgy a világ, mint eddig. Elég sok olyan tényezőt lehet említeni, ami globális szinten totálisan hibás, és olyat is, ami személyes szinten.

Állítom, hogy annak a folyamatnak, ami - ha úgy tetszik - egy új világrendet alakít ki, nem alulról kell építkeznie, hanem állami, sőt, igazából globális szinten!

Kérdéseim:

- Jól van az, hogy elszennyezzük a környezetet?

- Jól van az, hogy kizárólag csak növekedésben képesek gondolkodni a gazdasági szakemberek?

- Jól van az, hogy a világ egyik fele a másikra, a másik pedig az egyikre utazgat, mintha kötelező lenne?

- Jól van az, hogy túlnépesedett városokban élünk?

Bőven lehetne még folytatni a sort, de ha azok, akik most és a közeljövőben tényezőként részt vesznek a globális folyamatokban ezeket és a hasonló kérdéseket nem válaszolják meg, és nem tesznek semmit a válaszoknak megfelelő folyamatokért, akkor semmit nem tanultunk!

Ugye mennyire eltörpül mindezek mellett egy foci EB, vagy akár az Olimpia? Most a startvonalon álljunk meg, és végre először az emberiség történelmében gondoljuk át, mi célból vagyunk ezen a planétán!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!