Nézők nélkül rendezik meg ma a tokiói olimpia lánggyújtó ceremóniáját az ókori játékok helyszínén, Olümpiában. A Görög Olimpiai Bizottság hétfőn a koronavírus-járvány miatt hozta meg erre vonatkozó döntését. A ceremónia általában több ezer – görög és külföldi – nézőt vonz.

Mindössze száz meghívott és akkreditált vendég lehet jelen a ceremónián – közölték a szervezők. A Reuters brit hírügynökség úgy tudja, hogy Olümpia polgármestere levelet írt Thomas Bach­nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, azt kérve, hogy halasszák el májusra a lánggyújtó ceremóniát. „Az, hogy mindössze néhányan lehetnek ott az ünnepségen, amelyet a félelem és az aggodalom leng körül, csökkenti az esemény nagyszerűségét és presztízsét” – írta Giorgosz Georgopulosz, aki arra kérte a német sportvezetőt, fontolja meg a halasztás lehetőségét. Az olimpiai lángot hétnapos görögországi utat követően jövő csütörtökön Athénban veszik át az idei házigazda japánok. A tokiói megnyitóünnepséget július 24-én rendezik.

Egy-két éves halasztásról is beszélnek

Amennyiben idén nyáron az új koronavírus járványa miatt nem lehetne megtartani a tokiói olimpiát, a játékok egy vagy két évvel való elhalasztása lenne a legreálisabb megoldás – jelentette ki a The Wall Street Journalnak Takahasi Harujuki, a mintegy 25 fős japán szervezőbizottság egyik tagja.

A tekintélyes amerikai lapban szerdán megjelenő interjújában Takahasi azt mondta, hogy a testület még nem vitatta meg, milyen hatással van a járvány a játékokra, mivel legutóbbi tanácskozásukat decemberben tartották, még a járvány kirobbanása előtt. Takahasi szerint a játékok nézők nélküli megrendezése túlságosan nagy pénzügyi károkat okozna, míg egy évnél rövidebb halasztás esetén az olimpia ütközne más jelentős profi sportrendezvényekkel.

Szakértők szerint az egyéves halasztás a jövő év azonos időszakára jelentős logisztikai problémákat okozna, de a médiaközvetítések szempontjából megvalósítható lenne, mivel beilleszthető a közvetítési jogokkal rendelkező médiumok általában laza nyári műsorrendjébe.

Hasimoto Szejko, a kormány olimpiaügyi minisztere legutóbb múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Japán az eddigi terveknek megfelelően készül a nyári játékokra, és úgy fogalmazott, hogy az olimpia lemondása vagy elhalasztása „elfogadhatatlan” lenne a sportolók számára.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!