Az Arsenal vezetőedzőjénél, Mikel Artetánál még csütörtökön, a Chelsea 19 éves játékosánál, Callum Hudson-Odoinál pedig ma állapították meg a koronavírus-fertőzést. A Chelsea karanténba került, így jogos a kérdés; a spanyol és olasz bajnoki mérkőzések után szüneteltetik a Premier League mérkőzéseit is? Ez szinte biztos.

Sőt, a Chelsea jövő szerdán biztosan nem fog Münchenbe utazni, vagy ha mégis, igen nagy az esély rá, hogy a bajorok – hasonlóan a Realhoz – ebben az esetben sem lépnek pályára. Ez a meccs tehát ugrott, ahogy a BL és az EL is. Valahogy nem is sajnálom ezt, mert ennek így egész egyszerűen nincs értelme!

Egyes csapatok nem állnak ki, másoknál már a csapaton belül is megjelent a fertőzés, így irány a karantén a gyep helyett… És persze a legtöbb helyen most már nézők nélkül maradtak a csapatok, ami még siralmasabbá teszi ezt az egészet.

A probléma ott van, hogy egy jó egészségi állapotú élsportoló szervezete nyilván nem immunis, de többet tolerál, mint egy átlagember akármilyen egészségi állapota. A vírusnak meg van egy olyan igencsak rossz tulajdonsága, hogy leginkább a betegség kezdeti fázisában fertőz, amikor még nem is biztos, hogy összeáll a teljes tünetegyüttes.

Véleményem szerint most az őszi-tavaszi rendszerű bajnokságokban egyöntetűen le kellene állni mindenhol, és kihirdetni a végeredményt, ugyanakkor érmeket nem osztanék, és feljutó, kieső sem lenne. Ősztől pedig egy új bajnokságban, de végül is újra-játszatnám a 2019/20-as meccseket. Ez persze csak a bajnoki rendszerrel működő sorozatokra igaz, a kupa az egy más dolog. Ott nincs mit tenni, ahol nem lett győztes ott ebben az évben nem is lesz.

Foci EB, Olimpia? 2021-ben is meg lehet rendezni ezeket az eseményeket, semmi akadálya nincs, maximum lesznek veszteségek bizonyos helyeken. Igen, és ez sajnos a szurkolókat sem fogja elkerülni, kivédhetetlen.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!