Ha továbbra is érvényben marad a sporteseményekre vonatkozó kéthetes tiltás, a Fortuna liga április 4-én folytatódhat. Viszont továbbra is érvényes, hogy a legfontosabb a játékosok, a szurkolók, a klubvezetők egészsége.

 

Az új lebonyolításról a Ligás Klubok Uniója döntött, mely alapján a Fortuna liga április 4-én folytatódhat a rájátszás első fordulójával. „Továbbra is kijelentjük, hogy számunkra a szurkolók, a játékosok és a klubvezetők biztonsága és egészsége a legfontosabb. Ez ügyben szorosan együttműködünk a krízis csoporttal. Minden meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a fontos sportkérdések a pályán dőljenek el. Ha minden az optimista tervek szerint alakul, a Fortuna liga április 4-én folytatódhat a rájátszás első fordulójával. Több lehetőséget dolgoztunk ki a folytatásra, a leglogikusabb döntés az lesz, ha az első fordulóval folytatjuk. Főleg azért, mert lezártuk az alapszakaszt.“ – nyilatkozta Ivan Kozák, az LKÚ elnöke.

A program két hétközi fordulóval számol, keddi napon játszanák a negyedik és a nyolcadik fordulót. „Az egész menetrend három héttel tolódik, de be kell sűrítenünk a válogatott szünetek és a közelgő Európa-bajnokság miatt. Reméljük, a helyzet olyan lesz, hogy a Fortuna liga mérkőzéseit le tudjuk játszani. Természetesen egyéb krízis lehetőségeket is számba vettünk. Jelenleg tartjuk a kapcsolatot az egyes európai bajnokságokkal, az UEFA-val. A helyzet napról-napra változik. Jelenleg tart a 14 napos tiltás, ha a helyzet megváltozik, mindenkit informálni fogunk.“ – tette hozzá Kozák.

 A szlovák kormány 14 napra betiltott minden sport- és kulturális esemény szervezését, a koronavírus terjedése miatt. A DAC minden edzését is felfüggesztette így érdekes helyzet állt elő Dunaszerdahelyen is ahol több magyar felnőtt- vagy utánpótlás-válogatott játékos is megtalálható: Németh Krisztián, Schäfer András, Vida Máté és Kalmár Zsolt Ennek pedig azért lehet jelentősége, mert jelen állás szerint zártkapus lesz, de megtarthatják a rendkívül fontos bolgár-magyar Eb-pótselejtezőt, és mivel az említett játékosok közül többen is esélyesek a kerettagságra, így nem mindegy, hogyan készülnek fel a meccsre.

A Fortuna liga rájátszásának első fordulójában a DAC a Nagymihály csapatát fogadja.

forrás: sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!