Csütörtökön felfüggesztették a spanyol labdarúgó bajnokságot. Helyesebben bajnokságokat, hiszen nem csak az első osztályra vonatkozik a döntés. Még az is könnyen lehet, hogy tavasszal ár nem játszanak a csapatok, de – mint az az eurobarca.hu hírei közt olvasom – Messiék továbbra is edzésekkel készülnek a – nem tudni mikor… - rájuk váró mérkőzésekre.

Mivel az e-sport (már az elnevezés fából vaskarika…) nekem olyan a sporthoz képest, mint egy jó szeretkezéshez képest a "zsékategóriás" pornó, napok óta azon gondolkodom, hogy kellene megóvni az embereket ettől a felesleges időtöltéstől. Mert az szinte egyöntetű vélemény, hogy az aktív drukkerek – fotel és a lelátói változat is! – ebbe az irányba fog elmozdulni. Csak nehogy úgy maradjanak…

A Barca viszont ötletet adott arra, hogy lehet mindebből némi pénzt is csinálni, hiszen az elmaradó meccsek miatt a klubok bevétel-kiesést szenvednek amíg nincsenek meccsek. Nos, a megoldás – ami Dél-Amerikában egyébként a normál békeidőkben is bevett gyakorlat -, az edzések élő közvetítése!  Nem nagy ügy, a technika rendelkezésre áll, és biztos vagyok benne, hogy igen komoly lenne erre (is) az érdeklődés.

És persze az edzés, az ott látottak egy kicsit más, a mindennapokhoz közelebbi énjüket is megmutatná a játékosoknak, arról nem is beszélve, hogy egy edzésen minden különösebb kockázat nélkül be lehet mutatni olyan technikai elemeket, amiket tétmeccsen csak igen ritkán láthatunk.

Szerintem volna is nem egy olyan klub, amely megcsinálná, arról nem is beszélve, hogy biztosan vannak olyan kreatív edzők, akik kifejezetten látványosra szerkesztett edzésekkel szórakoztatná a kedves nézőket. Tudom, hogy ez sem az igazi, nyilván a tétmeccs az igazi, ahhoz nem fogható semmi, de mégse pixelmanók, hanem élő emberek mutatnának be szebbnél szebb dolgokat a fociból.

Van azért jó pár dolog, amit át kell gondolni ehhez, mert ugye meg kell oldani, hogy a játékosok kvázi hermetikusan el legyenek zárva a külvilágtól, nehogy az edzéseken az egész csapat megfertőződjön, és nyilván vannak szervezési kérdések is, de ha a Barca meg tudja oldani az edzéseket (márpedig biztosan nem szeretnék, hogy az egész csapat beteg legyen!), akkor ez máshol is menne.

Tudom, hogy most sokan leócskáznak, mondván, hogy az e-sportban is létezik élő meccses megmérettetés, csakhogy erről azt gondolom, hogy se nem színvonalas, se nem a lényege a dolognak! Arról nem is beszélve, hogy most én az e-sportolóknak sem javasolnám az élő megmérettetést…

És még egy; a hasonlatnál maradva; ez sem lenne szeretkezés, ez még mindig csak minőségi pornó!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!