Semmi nincs! Mi lenne? Bát a kedvenc szurkolói rigmusom nem éppen erre a helyzetre született (erre a helyzetre semmi nem „készült”), mégis, amikor reggel – szokásomhoz híven – kiültem a kertbe egy kávé-cigi combóval adni az érzésnek, mégis ez jutott eszembe.

Igen, mert ahogy üldögélek, szürcsölöm a feketét, fújom a füstöt, egyszer csak észrevettem, hogy fülelnek kell, hogy mit hallok! Mert különben olyan csend van, mint még soha… Különösen nem ezen a napon, amikor ünnep van, egy olyan ünnep, ami – sok próbálkozás ellenére is! – túlélt eddig mindenféle rendszereket.

Olyan ünnep ez, ami – ismétlem; minden kisajátítási, betiltási kísérlet ellenére – az összetartozásról szól. Arról, hogy igenis van lehetőség arra, hogy közösen szinte bármire képesek vagyunk! De most? Most a nagy nihil vesz erőt rajtam, mert a távolban üzemelő erőmű csendes morgásán, némi madár csicsergésen túl csak a saját köhögésemet hallom…

Ekkor a már-már érfelvágós depressziómból egy kiáltás zökkent ki:

  • Appa, joghurtot kérek!!!

Igen, a majd ebben az évben hároméves lányom a reggelit reklamálja, mert ugye az érdemi részét (szigorúan kifli és valamilyen husi – igazi oroszlán!) letudta, és most jöhet a nasi! Szinte álomból riadok a hangra, és öröm fog el, azonnal ellenkezőjére vált a hangulatom!

Csend van? Nagyon helyes! A csend jelenti most az összefogást, az aktivitás nullához közeli szintje most az a tett, amit mindannyiunk érdekében meg kell tenni! Mert bizony reszelgethetjük ereinket rozsdás késsel, hosszában, de így csak a saját helyzetünket nehezítjük! Igenis, most mindenkinek adott a lehetőség, hogy kicsit leeresszen végre.

Nem mondom, hogy ez a számvetés ideje, mert még azt gondolnátok, hogy totálisan megbuggyantam, de talán mégiscsak érdemes lenne kihasználni valami ilyesmire a sovány vaddisznóvágta pillanatnyi szünetét!

Fel a fejjel!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!