Nem is dobásnak, inkább hajításnak nevezném azt, amit pár edző – mint nyilatkozat – letett az asztalra az alighanem egy időre utolsó élvonalbeli fordulót meccseit követően. Nézzük a szellemes mondatokat!

 

Fehérvár FC – DVTK:  1 – 1

Joan Carrillo:

„Az utolsó percben hibáztunk, egy rögzített szituáció után pedig egyenlíteni tudott ellenfelünk, azonban nem szabad ezt az egy percet, egy momentumot kiragadni, a találkozó egészét kell majd kielemeznünk.”

Feczkó Tamás:

„Nem úgy készültünk, hogy ennyit fogunk védekezni, de a Vidi ránk erőltette az akaratát, jelenleg ők az erősebb csapat… Lélekben ezúttal is velünk voltak, és nagyon szurkoltak. Ezzel háláltuk meg a szurkolók bizalmát, szimpátiáját, és amit értünk tettek.

Carillo egy mondattal „a meccseket a gólok nélkül kell értékelni” iskola nagy alakjává lépett elő! Adottságként tekint arra, hogy ők voltak támadóbbak, de nem hajlandó azzal foglalkozni, hogy miért kapnak gólt a végén… Jó megközelítés – de ennek csak az ellenfelek örülhetnek igazán, a Fehérvár szurkolói már kevésbé…

Ezzel szemben Feczkó Tamás most sem feledkezett meg azokról, akik a nehezebb időszakokban is kitartva, és a sikerekben is támogatva a csapatot, tényleg tizenkettedik játékosként hajtották űzték csapatukat eddig. Sőt, beismerte, hogy a Vidi jobb csapat, és azt is, hogy nem úgy készültek, mint ahogy játszottak… Minden elismerésem, nem véletlen, hoyg a tavasz csapata a Diósgyőr!

 

Ferencváros – Kaposvár: 5 – 0

Szerhij Rebrov:

„Az első félidő végén megszereztük az első gólt, utána helyzeteket tudtunk ki dolgozni. Az 1-0-s győzelem is abszolút elég lett volna. A szurkolók viszont nagyon is szeretik, ha ennyire mozgalmas egy mérkőzés.”

Disztl László:

"Az utóbbi pár meccsen nagyon nehéz sorozatunk volt, ami természetesen fizikailag és mentálisan is megviseli a csapatot. Most jönnek olyan mérkőzések, amin lehetőségünk lesz pontokat szerezni."

Rebrov jól érzi; a Fradinál nem elég nyerni, hanem végig menni kell, űzni, hajtani az ellenfelet. Egy ilyen arányú győzelem már valami olyasmi, amit vár a szurkoló – és főleg az a mentalitás, ami kellett ehhez! Persze – meg kell jegyezni… -, hogy a múlt héten egyszerre lesérülő játékosok egyszerre fel is gyógyultak erre a meccsre. Biztos, hogy Rebrov állítja össze a csapatot?

Hááát… Nem tudom, hogy melyik csapatok ellen lenne esélye a Kaposvárnak pontokat szerezni, de a remény hal meg utoljára!

 

Mezőkövesd – Puskás Akadémia: 0 – 0

Kuttor Attila:

„Egy kemény, harcias mérkőzés volt, ahol inkább a küzdelem dominált a mai napon. A körülmények sem volt ideálisak, amivel meg kellett birkózniuk a csapatoknak. Azt gondolom, hogy egy értékes pontot szereztünk.”

Hornyák Zsolt:

„Azzal a céllal jöttünk ide, hogy megnyerjük a mérkőzést. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy egy jó eredményt érjünk el, de sajnos nem tudtunk kihasználni három százszázalékos helyzetet, amiből kettő első félidőben volt, egy pedig a második félidőben volt. A Mezőkövesd okosan levédekezte a kilencven percet.”

Szerintem ez a pont ugyanannyit ér, mint minden másik, de tény, hogy a közvetlen üldöző ellen egy döntetlen elég arra, hogy megmaradjon a távolság, ugyanakkor az egy elveszett pont (mindkét csapat egy-egy pontja pont ennyivel kevesebb, mint ha az egyik csapat nyer), arra is kiválóan „alkalmas”, hogy az üldözők felzárkózzanak. Innen nézve a minimumot teljesítette a Kövesd, és máris nem annyira értékes az az egy pont…

Hornyák mester! Most akkor volt három százszázalékos ziccer, vagy a Kövesd jól levédekezte a meccset? Egyszerre a kettő nem lehetséges ugyanis…

 

Újpest – Paksi FC: 1 – 1

Nebojsa Vignjevic:

„Nagyon sajnálom a fiúkat, hogy ez az egyenlítő gól az egész találkozó eredményét megváltoztatta. Ennek ellenére szeretnék nekik gratulálni, mert igyekeztek és a küzdőszellem is rendben volt.”

Osztermájer Gábor:

„Jól, aktívan játszottunk, győzelmet érdemeltünk volna, és a sors igazságtalansága lett volna, ha ma innen pont nélkül távozunk.”

Ajjajj… Vignjevic úgy beszél a csapatról, mint aki annak nem része, kívülről, úgy, mint aki már tudja, hogy hosszas döglődés után végleg kimúlik kapcsolata a klubbal! Ideje lenne.

Osztermájer mester meg egyenesen egy másik meccset nézett, de értem én; a csapatának kell a biztatás, támogatás, így nem érezte, hogy most ott lenne a helye az igazságnak a nyilatkozatában.

 

Bp. Honvéd – Kisvárda: 1 – 5

Giuseppe Sannino:

„A mérkőzés bizonyította, hogy nem a támadó száma a döntő a gólokat illetően, és azt is megmutatta, hogy akkor lehetünk eredményesek, ha visszatérünk ahhoz a játékhoz, amit a közös munkánk első időszakában sikereket hozott.”

Bódog Tamás:

„A csapat erősségét mutatja, hogy azokat a lehetőségeket, azokat a hibákat, amikre készültünk, azokkal jó százalékban tudtunk élni, egységes volt a csapat.”

Nekem nem azt bizonyította ez a meccs, mint Sannino mesternek, hanem sokkal inkább azt, hogy az edző egyszerűen nem képes többre, mint nézhetetlen védekező focit játszatni csapatával. Ez pontokban most elég lesz, de nem hiszem, hogy a látvány alkalmas labdarúgás népszerűsítésére…

Jééé! Csak nem az van, hogy Bódog Tamás kielemzi az ellenfél játékát… Ez egyébként sokkal jobb, mintha nem tenné, és elő kellene jönni azzal a dumával, hogy „csak magunkra koncentrálunk, a saját játékunkat játsszuk, megyünk előre” stb… Ugye milyen egyszerű ez?

 

DVSC – ZTE:  0 – 3

Vitelki Zoltán:

„Nem azt láttuk a pályán, amit megbeszéltünk. Picit tompának éreztem a csapatot. A védekezésben követtünk el hibákat, amit abszolút meg tudott büntetni az ellenfél. A támadóharmadban tompábbak, tanácstalanok voltunk. Az összképet nézve azt gondolom, hogy nem nézett ki jól ez a mai mérkőzés, és ennek vereség lett a vége.”

Márton Gábor:

„Aztán amikor a Debrecen nyomása alábbhagyott, kijöttünk belőle és voltak lehetőségeink. Hálistennek nyertünk, ami létfontosságú volt. Nem mondanám simának az eredményt, nem is gondolom, hogy az NB I-ben van sima meccs, ez sem volt az.”

Nem tudom, de megint olyan érzésem van, hogy Debrecenben nem az edző a főnök az öltöözőben… Vityából nem nézem ki, hogy kamuzik, azt sem, hogy a játékosokra keni a hibáit, így nem marad más következtetés. Vagyis maradna, de azt alighanem bíróságon kellene bizonyítanom.

Márton Gábor szerényen állt a dologhoz, mert egy ilyen arányú győzelem után nyugodtan arcoskodhatott volna, de… ő azt mondta, amit, és ez bizony nagy erény! Úgy tűnik, az újabban végrehajtott edzőcserék jól ültek szinte minden csapatnál – most végre kikerült a vérkeringésből egy olyan garnitúra, ami már jó sokszor leszerepelt…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!