A tao szó jelentése utat, ösvényt jelent, amin végighaladva elérjük céljainkat. Ha már taoizmusról van szó: a legkiemelkedőbb Lao-ce, aki Kr. e 4. században élő legendás filozófus, nevéhez fűződik a Tao Te King, a taoizmus alapműve, melynek mai formája két könyvből és nyolcvanegy fejezetből áll.

Nos, a totálisan pontos meghatározás után lássuk, hogy is működik ez a gyakorlatban! A taoizmus hazai követői évről évre így járnak el:

  • Kitalálják, terveket készítenek bizonyos szakrális helyek megépítésére, ahol sok hívő gyűlhet össze (sajnos Magyarországon nincs olyan nagy tábora a keleti vallásoknak, így nem kell nagy, de drága lehet!).
  • Bár a vallásnak nincsenek dedikált vezetői, de annyi terv van, hogy mégiscsak el kell dönteni, hogy az adott évben mit lehet megvalósítani – és mit nem.
  • Ezért első körben a szakrális vezető kijelöli azokat a projekteket, amit támogat, és megállapítja azt is, hogy milyen mértékben vehető igénybe a nem vallásos emberek közös kasszája (nem kell hinni, de a vallást támogatni minimum szolidáris kötelesség!).
  • Amikor ez megvan, kezdődik a kutatás, hogy melyik az a cég, aki – mint a nem vallásos emberek gyűjtőhelye -, amelyik felajánlja az egyébként az alkalmazottak (minden alkalmazott!) számára fenntartott kassza helyett a szakrális létesítmény javára a szükséges forrásokat.
  • Mikor ez is megvan, kezdődik az építkezés!
  • Már a tervezési fázisban kiderül, hogy a nem teljesen fullextrás szakrális létesítmény nem felel meg a vonatkozó előírásoknak, így a keret bővítéséért folyamodnak a beruházó taoisták. Mivel itt törvényi kötelezettségek vannak, megkapják a plusz hozzájárulást.
  • Ahogy halad előre a szakrális hely gründolása, egyre másra derülnek ki ilyenek, meg amikor már kész van, kiderülhet, hogy nem megfelelő a vízminőség, vagy az imaszőnyeg funkciót betöltő gyep nem elég puha az imára hajló térdek számára. További plusz-pénzek érkeznek!
  • Miután a taoistáknak rengeteg munkája van az építkezésben, díjazásukra rezerválnak egy részt a költségekből. Ezt persze ne úgy képzeljük, hogy kivesznek pénzeket – szent emberek lévén teljesen más csatornákon kapnak földi javakat, például úgy, hogy állami cégek számára biztosítanak vallási szolgáltatásokat.

Ennyi kb. az egész. Amíg írtam a cikket, közben kaptam a hírt! Csak képben, gyorsan, már Malacka is...:

 tao melecka

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!