Jekatyerinburg ad otthon a selejtező sorozatnak, nem kevesebb, mint nyolc résztvevővel! Igen, ez igaz, és az is, hogy a sport a sakk! Hogy kerül ez ide? Nos, a régi nagy magyar edzők jó sakkozók (is) voltak, hiszen a sakk egy olyan stratégiai játék, mint a foci, csak éppen bábukkal játsszák.

Nekem minden esetre elég furcsa; annak ellenére is megrendezik az eseményt, hogy az azeri Tejmur Radzsabov (nagymester, a világranglista 15. helyezettje) a szigorú intézkedések dacára a torna elhalasztását javasolta, amit a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) nem fogadott el, ezért Radzsabov visszalépett – a francia Maxime Vachier-Lagrave élt a beugró szerepének lehetőségével.

sakk vb

Nem is tudom… A lényeg, hogy élőben is lehet követni az eseményeket. Akit érdekel, minden információt megkap: ITT.

sakk cikkbe

Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, hogy hasonló rendezvényeket tartsanak olyan, nagy tömnegeket vonzó sportágakban, mint a foci, de aki szereti a stratégiai játékokat, annak jó élmény, és tanulás lehet a VB-selejtező.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!