De nem csak ezt mondta a japán kormány feje, hanem azt is, hogy a G7* csoport egyöntetűen támogatja a teljes Olimpia megrendezését! Közben – a felmérések szerint – maguk a japánok sem hisznek az időben megrendezett, nézők előtt lebonyolított olimpiában. 70%-uk szerint erre semmi esély…

Nem tudom, hogy mi köze van a G7-nek – hiszen a Hetek csoportja pénzügyminiszterek összeröffenése… - ehhez a kérdéshez, talán értenek a sporthoz, vagy a járványok terjedésének felkent kutatói (a pénzügyérkedés mellett)?

Már csak azért se kellene most erre a társaságra hagyatkozni, mert nekik nyilván kizárólag pénzügyi megfontolásaik vannak, és ezek mentén döntenek az egyes kérdésekben. És – ha már így van -, akkor meg azt nem értem, hogy miért lenne érdeke ennek a csoportnak egy sokkal jobban elhúzódó, és kiterjedő világjárvány… Nyilván, most lehetne mindenféle vad összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem Sindzo most egyszerűen csak hajított egy nagyot!

Nem tudom, hogy erre mi oka lehet, de a tippem az, hogy neki is inkább a pénz körül forog az agya, mint az emberek egészsége lenne számára fontos. Régen egy ilyen nyilatkozat után nem maradt más egy japán vezetőnek, mint egy jóképű éles tárgy a has irányába… Ilyen barbárság elkövetését nem találnám jónak, de egy mega-bocsánatkérés, és egy helyesbítés nem ártana!

Már csak azért sem, mert a Szuga Josihide, kormányszóvivő nem pontosan így nyilatkozott, amikor azt mondta, hogy;

„A kormány továbbra is együtt dolgozik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, a  szervezőkkel és Tokió vezetésével az előkészületeken.”

Ez egy „nesze semmi fogd meg jól”, de legalább nem beszél marhaságokat akkor, amikor az emberek a szokottnál kicsit több empátiát várnak el vezetőiktől.

 

* A G7 – az angol Group of Seven (Hetek csoportja) rövidítése – a fejlett országok egy csoportja pénzügyminisztereinek rendszeres találkozója. 1976-ban jött létre, amikor Kanada csatlakozott a hatok csoportjához (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Egyesült Államok).

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!