Het Nieuwsblad úgy értesült, hogy Alexander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a mára időzített, az 55 európai tagállammal, a klubok és a játékosok európai szervezeteivel tartandó videokonferencián a halasztást indítványozza majd, méghozzá az európai futballélet befolyásos döntéshozóival folytatott egyeztetés eredményeképpen, azaz a támogatásukat élvezve. Mint ismert, az olasz szövetség korábban már kérte a halasztást.

 

Az UEFA azzal érvel, hogy az Európát szinte megbénító járvány lecsengésének időpontja megjósolhatatlan, ezért lehetetlen biztonságosan megszervezni egy olyan sporteseményt, amelyet ráadásul 12 különböző országban – köztük Magyarországon – rendeznek meg.

A holland lap szerint az európai futballközeg közös óhaja, hogy a felfüggesztett nemzeti bajnokságokat a járvány elmúltával befejezzék, ami szintén az Eb idei megrendezése ellen szól.

Ugyancsak elsőbbséget élvez az Eb-vel szemben a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végigjátszása. Itt három opció volt a kalapban: befejezés június 30-ig, befejezés július 30-ig vagy befejezés azonnal. Ez utóbbi lehetőséget a Het Nieuwsblad tudomása szerint kizárták az egyeztetések során, mert súlyos pénzügyi veszteséggel járna.

Az Eb elhalasztása sem lesz olcsó mulatság, éppen ezért – írja a Het Nieuwsblad a The Athleticre hivatkozva – az UEFA 300 millió eurós hozzájárulást akar bevasalni a klubokon. Ha valóban ez a szándék, akkor a keddi videokonferencia alighanem mégiscsak több lesz „formalitásnál”.

Korábban beszámoltunk arról, hogy szóba került az Eb decemberre halasztása, továbbá bejelentkezett a Szentpétervár révén rendező Oroszország, hogy szívesen vállalna nagyobb részt a rendezésből.

nso.hu

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!