Mint bizonyára tudjátok, a kormány már nem csak az egészségügyre koncentrál, hanem sok olyan, a gazdaságot érintő döntést is hozott, amivel csökkenteni reméli a járvány terjedésével óhatatlanul bekövetkező károkat. Talán a legfontosabb a vállalkozások és a magánszemélyek hiteltörlesztési moratóriuma, de a sport világa sem kerülte el a döntéshozók figyelmét.

Miről van szó? A közlemény egy részlete:

„Emellett a már most súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, a szórakoztatóiparban, a sport és a kulturális szolgáltatások területén, valamint a személyszállításban, vagyis a taxisok körében június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát pedig jelentősen csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken.”

A közlemény telje szöveget ITT olvasható.

Sokan, sokat vitáznak azon, hogy a kormány intézkedései idejében jöttek, helyesek, vagy sem, de most a kritika helyett inkább az a fontos, hogy;

MARADJ OTTHON!

Ami pedig a fenti idézetet illeti; a jelentős gazdasági károkat szenvedő gazdasági szektorok könnyítéseket kapnak. Ennek sokan talán nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget, de hosszabb távon ezek igenis komoly segítséget jelentenek, és amikor majd újraindul a gazdasági gépezet, sokkal jobb pozícióból kezdheti a kilábalást!

És ez igaz a sportra is, ami jelentős bevételkieséseket szenved el, miközben munkavállalóik felé teljesíteniük kell a szerződésben vállalt kifizetéseket. Ahogy a többi szektorban is, itt is szükség van arra, hogy támaszt kapjanak a klubok, egyesületek, illetve az azokat működtető gazdasági társaságok.

És abban is biztosak lehetünk, hogy ezzel még nincs vége az intézkedés-sorozatnak – ahogy sajnos a járványnak se látni még a végét… Hogy aztán mi lesz? Nem tudjuk, de azt igen, hogy most a sport az egyik olyan terület, ahol a túlélésért küzdenek!

És ne feledjük, ha majd vége ennek a szörnyűségnek, jelmondatunk így változik majd;

MINDENKI A STADIONOKBA!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!