Úgy tűnik, folytatódik az őrület az olimpia megrendezése körül. A NOB még mindig kitart a teljes rendezés mellett (tervezett időpontban, nézők előtt), még akkor is, ha a sportolók félnek… Az olimpiai eszme hova fajult, mivé lett???

 

A legújabb hír, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke konferencia-beszélgetést folytatott 220 sportolóval. Ezen a beszélgetésen nem csak félelmeiket jelezték a sportolók, hanem azt is elmondták, hogy;

  • Nincs minden sportágban lezárt kvalifikáció,
  • A járvány miatt nem tudnak az olimpiához méltóan felkészülni,
  • Nem biztos, hogy minden ország, minden sportolója meg tud jelenni a versenyeken.

Az egészhez azt is hozzá kell tennem, hogy az alelnök jellemzően atlétákkal beszélt. Ez a sport nem éppen full-contact jellegű, de az olimpián van azért szép számmal olyan sportág is, ahol bizony „vedd ki a számból a lábad!” jellegű a küzdelem.

És még egy; ha gyökeresen nem változik a helyzet, akkor arra is számítani lehet, hogy a sportolók egész egyszerűen megtagadják a részvételt! Ebben az esetben bizony – még egyszer; ha addig nem változik a helyzet, de most úgy áll, hogy nem fog… - ez a felelős magatartás, nem pedig az, hogy összecsődítenek százezreket egy egyébként is zsúfolt nagyvárosban!

Kíváncsian várom a fejleményeket, és persze én örülnék a legjobban, ha már akár már holnap kijelenthetnénk; vége a járványnak! Nem a versenyek, sportrendezvények ellen vagyok, hanem az ellen a gondolkodás ellen, ami nem vesz tudomást szomorú tényekről…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!