A NOB elnöke Thomas Bach korábban inden egyes erre irányuló kérdésre kijelentette, hogy teljes olimpiát fognak rendezni. Most talán rászóltak, hogy nem ez a legjobb stratégia, mert azt ugyan senki nem tudja, hogy az olimpia idejére mi lesz a helyzet, de azt igen, hogy most egész egyszerűen két lábbal kell állni a földön!

A nyilatkozat (részlete):

„Különböző forgatókönyvekben gondolkodunk, de ellentétben sok sportszövetséggel vagy profi ligával, bennünket még négy és fél hónap választ el a játékoktól.”

Arra céloz, hogy sok szövetségnél vannak már tervek a versenyek újraindítására, de – hogy azért ne legyen teljesen kerek a történet… - nem teszi hozzá, hogy a hivatkozott szövetségek esetében is csupán elvi tervek vannak, és a korai újraindítás csak egy forgatókönyv a sok közül.

Mivel tényleg szeretném megérteni, hogy miért ez a bicskanyitogató kommunikáció, megnéztem mit lehet tudni Bach úrról. Csak röviden:

  • 1976-ban a nyugatnémet tőrcsapattal olimpiát nyert,
  • világbajnoki címmel is rendelkezik,
  • 1991-ben választották a NOB-ba, ahol szépen araszolgatott felfelé a ranglétrán,
  • 2013-ban választották a NOB elnökévé,
  • foglalkozását tekintve közgazdász jogász.

Talán ez az utolsó pont magyarázatot jelent. Nem biztos, de arra, hogy miért a pénz oldaláról fogja meg a sportot, ez bizony egy megfejtés lehet.

Minden esetre én már annak is örülök, hogy kicsit legalább lekerekítette mondandóját, és ha ez így megy tovább, a 2022-es Tokiói Olimpia megnyitóján már egy kiváló beszédet hallhatunk tőle…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!