Az Inter egy olyan tipikus olasz klub. Mi lenne más? Miért tipikus? Mert abból él, hogy kölcsönöz, miközben zsarolással felérő kivásárlási árat állapít meg. Eddig biztosan ment a biznisz, mert jól prosperál a klub (anyagilag legalábbis), de mi lesz, ha egész egyszerűen senki nem enged a zsarolásnak?

Nem enged, mert nem engedheti mag magának. Nem enged, mert nem mer kockáztatni, nem enged mert… Mert zsarolóval nem tárgyalunk! Vagy ez sem ilyen egyszerű, és vannak más szempontok is? Vannak ám, de bőven!

Mint tudjuk a kluboknak az emberkereskedelem komoly bevételt jelent. Vagy kölcsönzik, vagy eladják, d a vége mindig egy; az okosabba olyan kereteket tudnak összerakni, ami Európában bőven megállja a helyét! De vajon ez az üzleti modell túléli azt a válságot, ami a gazdasági élet minden területén jelenkezik?

Nem tudom, talán egy újratervezés nem ártana… Bár… Ha az alábbi neveket nézzük, nehezen hisszük el, hogy nem lesz ez jó, de ne feledjük, hogy minden csak annyit ér, amennyit adnak érte!

Az m4sport.hu-t idézem:

„A horvát Ivan Perisics a Bayernben szerepel kölcsönben, a középpályást 19 millióért igazolhatják le a bajorok, míg a jobbhátvéd Valentino Lazaroért 24 milliót kellene fizetnie a Newcastle Unitednek. A Lokomotiv Moszkva pedig Joao Mariót szerezheti meg végleg, mintegy 16 millió euró ellenében. Csak ők négyen 121 milliót jelentenének.

De rajtuk kívül további hét játékosért kaphatnak még pénzt, ha sikerül őket végleg eladni. Jelenleg az Interhez tartozik, de nem számol velük Antonio Conte, így kölcsönben szerepelnek: Radja Nainggolan (Cagliari), Andrei Radu (Parma), Dalbert Henrique (Fiorentina), Federico Dimarco (Verona), Facundo Colidio (Sint-Truidense), Gabriel Brazao (Albacete) és Xian Emmers (Waasland-Beveren) is.”

Nos, ki tudja hogy lesz ebből 155 millió euró? Senki… Ahogy azt sem, hogy majd mennyire lesz megszorulva az olasz gárda.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!