Azt már egy ideje tudjuk, hogy a 2013 óta tartó együttműködésbe most valami nagyon mellé ment, arról is hallottunk, hogy a tulajdonos edző-váltáson gondolkodik, de eddig még konkrét név nem volt a jelölt személyét illetően. Most felmerült egy név, nem más, mint Igor Angelovszki, Észak-Macedónia labdarúgó-válogatottjának aktuális szövetségi kapitánya.

Ha azt mondanám, hogy követem az ország labdarúgását, nem mondanék igazat, de amit tudok, az nem más, mint az, hogy Kire Ristevski az Újpest Észak-Macedón játékosánál nagyobb alibistát aligha látott a föld…

De ez manapság nem számít Újpesten. De akkor mi számít? Semmi más, mint az élvonalbeli tagság megőrzése, hiszen az üzleti modell, amit a belga tulaj működtet, csak így életképes. Igen, ez van, amikor az egyedüli külföldi tulajdonban lévő klub – ugyanúgy, mint hazai tulajdonú társai! – nagymértékben a teljesítmény nélküli finanszírozási rendszerre támaszkodik.

Persze manapság semmi nem biztos, így az sem, hogy a sajtóhír végül ténnyé lesz, hiszen még azt sem lehet pontosan tudni, hogy mikor indul újra a bajnokság, vagy egyáltalán újraindul, vagy netán ősszel majd eleve a következő idény kezdődik, ez a mostani pedig – majd a döntések függvényében – valahogy lezárásra kerül.

Most tehát nem kell készpénznek venni a szövetségi kapitány nyilatkozatát sem:

„Az északmacedón válogatott szövetségi kapitánya vagyok, nem velem kell tárgyalni Szerződés köt a labdarúgó-szövetséghez, minden erőmmel azon vagyok, hogy minél ütőképesebb csapatot alakítsak ki. Az esetleges érdeklődőnek először a feletteseimet kell megkeresniük, nem beszéltem senkivel a magyar klubtól.”

forrás: nemzetisport.hu

Nehéz is lenne bármit mondani, amikor az a helyzet, ami… Mert ugye a világ ezen felén – de különben a másikon is! – „békeidőkben” sem szokás előre közölni egy születőben lévő egyezséget. Azt viszont hozzá kell tennem a hírhez, hogy nagyon tudnék örülni, ha ez most igaznak bizonyulna (mármint a megkeresés cáfolata), mert nem lenne jó a már így is egészségtelen mértékű dél-szláv túlsúly abban a csapatban, ami pedig Magyarország egyik vezető csapata (lehetne).

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!