Az UEFA – nem újdonság – nem volt elég egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy a jövőre halasztott EB milyen név alatt fut majd. Nem jelentéktelen a dolog, ugyanakkor nem értem, hogy miért kell most ebbe belekötni!

Mert ez történt, és ezért kellett a korábbi nyilatkozatát pontosítania az UEFA-nak. Megjegyzem; ebből előnyt lehet(ne) kovácsolni, annak ellenére, hogy az egy éves halasztás nem éppen örömteli események következménye! Csak egy példa: marad a név, a jelmondat pedig ez:

2020. Amikor összefogott Európa!

Ennek már csak azért is örülnék, mert jó lenne, ha végre tényleg összefognánk – ami most azt jelenti, hogy otthon marad mindenki, aki csak teheti! -, mert akkor majd tényleg büszkék lehetünk arra, hogy ebben az élvben legyőztünk egy olyan alattomos járványt, amit talán még soha!

De vissza az eredeti témához! Az UEFA pénteki közleménye:

„Bízunk benne, hogy minden helyszín változatlan marad, és a tornát jövőre is az eredeti tervek szerint rendezhetjük meg.”

Majd a Twitter-en helyesbítés jött:

„Elnézést kérünk a korábbi hibáért, szeretnénk egyértelművé tenni, hogy még nem született döntés a 2021-ben tartandó Európa-bajnokság nevének megváltoztatásáról. A korábbi tweetet tévedésből küldtük ki.”

Közben Aleksander Ceferin ismét mindennek az alját produkálta nyilatkozatában, amikor azt fejtegette, hogy a 24 csapatos, 51 mérkőzésből álló Európa-bajnokság elhalasztásának költségei valószínűleg euró-százmilliókban mérhetők majd.

Szerintem ez utóbbi megnyilatkozást kellene inkább korrigálni, mert aki most még mindig a pénzről értekezik, az egyszerűen nem normális! Szóval; a név mindegy, a pénzügyi dolgok felemlegetése pedig csak arra jó, hogy a nemzetközi football-szövetségek egyébként sem túl acélos ázsiója még mélyebbre kerüljön a béka valagánál!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!