Nikolic a Fehérvár edzőjeként sikeresnek mondhatja magát, de kevésbé, mint Felix Magath… A rossz szóvicc alapja az, hogy mindkét edző hajlamos arra, hogy csapata játékosait csapágyasra hajtsa. Csakhogy, míg a német csúcstartó az egy idényben bemutatkozó játékosok számát illetően, Nikolic alighanem a lista utolsó helyezettje…

Magath olyan edző, aki a csapatát addig hajtja, amíg az ki nem hozza a maximumot, aztán pedig – egy-két idény után – kukázni lehet a fizikailag totálisan tönkrement játékosokat. Erről Szabics Imre napokat mesélhetne – és sokan nem hinnék el, hogy az idő előtt véget érő karrierek oka lehet egy ilyen edző.

De ez most (már) annyira nem érdekes, hiszen Magath Kínában hajtja a karate kölyköket, Nikolic viszont még nem is olyan régen a Fehérvár edzőjeként vitt véghez hasonló produkciót. Most – miután a Vidi offolta… - állítólag sok szerződési ajánlattal találták meg. Ezek szerint nemcsak itthon vannak olyan klubvezetők, akik az eredmények alapján választanak edzőt…

Mert ha a mutatott játék a kiválasztás alapja, Nikolic biztosan nem kap munkát jobb helyeken, hiszen amit a Vidivel tett, az minden, csak nem a szép játék megjelenítése! Sikereit persze el kell ismerni, de azt is látni kell, hogy nem egy játékos azóta sem képes magához térni a sorozatterhelés okozta sokkból! Amikor egy bajnokságot, kupát, európai kupát lehozott 14 játékossal, már akkor lehetett tudni, hogy ez nem lesz jó, de így utólag látszik igazán, hogy milyen károkat okozott – majd tovább állt…

Most – állítólag - éppen a Lokomotiv Moszkva ajánlata futott be, ami nem is feltétlen ossz, mert a Valerij Lobanovszkij nevével fémjelzett futball-iskola hasonlóan kegyetleneszközökkel lett a világ egyik meghatározója – még szovjet edzőként. Ő volt a Szovjetunió edzője 1986-ban Mexikóban is… Nikolic tehát megtalálhatja helyét, de a lényeg mégis csak az, hogy pár ezer kilométerrel arrébb vállal munkát!

Egyébként úgy hallani, hogy érdeklődött már az AEK Athén, a szerb FK Partizan, a bosnyák FK Sarajevo és a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Al Ain is. Nemtudom, hogy az arab csapat székhelye van messzebb, vagy Moszkva, de ez a két hely ideális lenne egy olyan edzőnek, aki a magyar focitól olyannyira idegen, mint Nikolic.

És még egyszer: sok sikert a mesternek – máshol!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!