Néhány hete még a német futballszurkolók egyik leggyűlöltebb ellenfele volt Dietmar Hopp, de most sokaknak a Hoffenheim klubelnöke jelenti a reményt. Hopp szerint gyógyszerészeti cége az őszre kifejlesztheti a koronavírus elleni védőoltást. 

 

Hopp elég népszerűtlen a német drukkerek körében, mert pénzét felhasználva többször felrúgta a tradíciókat. Sokaknak már az sem tetszett, hogy egy ötödosztályú csapatot pumpált fel Bundesliga-szintűvé, de még jobban sértette a szurkolókat, hogy Hopp felrúgta az 50+1-es szabályt, ami a drukkereknek biztosított beleszólási jogot az egyesület irányításába. A Hoffenheim-elnök évek óta a szurkolói csoportok céltáblája, és idén is fellángolt ellene a gyűlölet.

Ez a gyűlölet most mérséklődhet, mert Hopp is beszállt a koronavírus elleni harcba. Azt közölte, hogy biotechnológiai cége, a CureVac a koronavírus elleni oltás kifejlesztésén dolgozik. „Először állatokon lesz szükséges kísérleteket végeznünk, aztán embereken. De azt hiszem, őszre már rendelkezésre áll a vakcina, és akkor jöhet a fertőzés következő hulláma."

A Welt cikke szerint Donald Trump amerikai elnök máris egymilliárd dollárt ajánlott a CureVacnak, hogy a kutatások eredményeinek jogati adják át az Egyesült Államoknak. A cég tagadta, hogy érkezett volna hozzá ilyen ajánlat, és Hopp közölte, számára ez nem lehet opció.

 

„Számomra nyilvánvaló, hogy egy német cég által kifejlesztett vakcinát, nem lehet kizárólag az Egyesült Államokban használni" – mondta. Ez a nyilatkozata aztán nagy elismerést váltott ki a német médiában és a politikusok között. 

A futballszurkolók is elismerték, de a csatabárdot azért nem ássák el vele. „Ez nagyon szép tőle, hogy sikeres üzletemberként felismerte a társadalmi felelősségvállalást, és ennek megfelelően cselekszik, de ennek nincs köze a futballban betöltött szerepéhez" – mondta Sig Zelt, a Pro-Fans nevű szurkolói szervezet szóvivője. 

A viszony némileg javulhat, mert Hopp azt megígérte, hogy anyagilag fog támogatni olyan kisebb klubokat, amelyeket súlyosan érint a szezon felfüggesztése. 

index.hu

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!