Fiataljaik lelkesedésével érték el a magyarok ezt a rájuk nézve hízelgő eredményt — A magyarok sokkal jobb játékot nyújtottak, mint amilyent vártunk tőlük. A meglepetés: a sok hosszú keresztlabda! — Játékuk végig élvezetes volt . Írják az ír lapok a Magyar Válogatottról 1921 Március 20 én.

 

Nemzeti Sport 1939 Március 21


Cork, március 20.
Az ír lapok hosszú tudósításokban számolnak be a magyar-ír mérkőzésről. Minden lap általában csak dicséri a magyar csapat játékát. Majd minden lap a magyarokkal kapcsolatban kiemeli a magyar csapat
a) lelkes,
b) kemény,
c) belemenős és
d) sohasem csüggedő
játékát. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek magyar válogatott csapattal kapcsolatban ritkán jelentek meg a külföldi sajtó hasábjain.
De nézzük csak, hogy mit írnak az egyes lapok.


Cork Examiner


Mr.O’Sullimn írja ennek a lapnak hasábjain:
„Az eredmény igazságos, de meg kell jegyeznünk, hogy a magyar csapat szerencsétlen mérkőzést vívott. A magyar csatárok nagyon okosan játszottak, különösen Gyetvai. A fedezetsorukból Balogh, a közvetlen védelmükből Sárosi III. tetszett nekem elsősorban.
„A mérkőzés erős iramú és kemény játékot hozott.
„A magyar csapat két összekötője sokkal jobbnak bizonyult, mint az ír összekötők.
„A magyar csapatban a legjobb rész a fedezetsor volt.
A magyarok két hátvédje, különösen a II. félidőben klasszikus védekezést mutatott be.
„A magyar csapat helyenkint sokkal gyorsabbnak (Ez talán a legnagyobb dicséret. Szerk.) és lelkesebbnek bizonyult s bizony sokszor sokkal okosabban is játszott, mint az ír 11. „Az ír csapat ezúttal nem mutatott olyan jó játékot. Egyénileg csak Gorman és Turner játékát lehet kiemelni. Szélsőfedezeteink nem találták helyüket, csatáraink vérszegényen lőttek. Végeredményben azonban csapatunk mégis megérdemli a döntetlent, mert az utolsó tíz percben nagy fölényben volt s elfogadható játékot nyújtott.
Őszintén szólva mi győzelmet, nagyon szép győzelmet vártunk.
Ezt a reményünket a skót liga ellen elért győzelmünkre alapítottuk.
„Még egyszer meg kell dicsérnünk a magyar csapatot azért, mert játéka a mérkőzés minden részében
élvezhető volt.
A lelkesedés, a belemenés és küzdeniakarás tette élvezetessé a magyarok játékát.”


Irish Independance


„Az ír csapat csalódást keltett. A magyar csapat várakozáson felüli teljesítményt nyújtott. Sokkal jobb játékot
amilyent .mi középevrópoi csapattól vártunk.”


Irish Press
„A magyar csapat győzelmet érdemelt volna. Meglepetésre sok hosszú keresztlabdával játszottak s ezekkel urak voltak a pályán. Mindvégig lelkesen küzdöttek s bennünket azzal hódítottak meg, hogy a sok sérülés ellenére sem csüggedtek el,”


Irish Times
„A magyar csapat, mint együttes, pompás benyomást keltett, de néhány játékosa egyénileg is kitűnő teljesítményt nyújtott. A magyarok a fiatalok lelkesedésével érték el ezt a rájuk nézve hízelgő eredményt.”

1939NemzetiSport 1939 03 pages125 125

forrás : Arcanum

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!