Pénteken megkezdődött a spanyol élvonalbeli labdarúgóklubok által szervezett internetes FIFA-bajnokság. Az első fordulóban csak a La Liga utolsó hat helyezettje vett részt, a 16-ba kerülésért. Közben a Barca-nál a kosarasoknak már jelezték, hogy fizetéscsökkentés lesz…

A német Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatának játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, hiszen a klub – bevételek híján – most egyszerűen nem tud annyit fizetni, mint korábban. Persze a szerződések ettől még élnek, így a játékosoknak is rá kell bólintani a dologra, de úgy tűnik, hogy a járvány felülír sok mindent.

Szóval, most úgy tűnik, hogy a profi ligák csapatai – más választásuk nem lévén – sorra jelentik majd be a csökkentéseket, vagy legalábbis annak szándékát. Nagyon nem jó az apropó, amiért erre kényszerülnek, ugyanakkor az is tény, hogy már egészségtelenül magasak a fizetések. Ez pedig néhány, anyagilag igen erős klub játszóterévé teszi az európai focit – ez sem jó.

Nyilván nem örülnek a játékosok, ahogy a klubok sem, hiszen ezzel együtt – ha az UEFA terveit tartani akarják, a nemzeti bajnokságokat rohamtempóban kell lezavarni. A spanyol szövetség elnöke, Javier Tebas elképzelése szerint május 14. és június 30. között még éppen le lehetne játszani a meccseket, de ehhez az kell, hogy a csapatok 48 óránként lépjenek pályára!

Érdekes elképzelés, mert ez az extrém terhelés akkor jön (vagy jönne), amikor a játékosok hetekig csak egyéni edzéseket végeztek, ami nyilván nem pótolja a megszokott edzéseket. Könnyen lehet, hogy sok sérülés következik, és a csapatjátékok sem lesznek az igazik. Persze ez csak egy terv, mert ezúttal még a fociban is játszik a „ha”.

Ha a járvány gyorsan lecseng, akár még rendezhetnek tavaszi fordulókat – és nem csak virtuálisan. Ha.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!