Korábban már nem egyszer felröppent a hír, miszerint a Barca-nál Messi véleménye mindent visz. Nem olyan régen sajtóhírek szóltak arról, hogy Neymart szeretné ismét a csapatban, hiszen most nincs a katalánokban annyi gól, mint korábban.

Igen, mintha hiányozna az a kreativitás, ami a mesterien megkomponált fociba képes lenne nem várt húzásokra. Sokan nem szeretik játékukat, mert a rengetek tiki-taka egy idő után unalmas, és mintha nem használnák ki minden esetben a kínálkozó lehetőségeket. De ez a stratégia része, mert amikor járatják a labdát, az ellenfél gyenge pontját keresik.

Csakhogy! Amikor megvan ez a pont, akkor oda olyan zsonglőrökre van szükség, mint Neymar, vagy éppen Messi. Ez utóbbi azért kevés most ehhez, mert nincs meg az a partner, aki képes érteni, olvasni, hogy mi következik, amikor Messi labdát kap. Mert bizony sz utóbbi időkben sok esetben nem csak az ellenfél, de mintha saját csapattársai sem fognák, hogy mit csinál majd Leo a labdával…

Meg az is igaz, hogy Messi sem lesz fiatalabb, de Neymar még mindig csak 28 éves, így – jó esetben – van még benne jó pár év. Mi ez a jó esetben kitétel? Az, hogy a brazil nem él feltétlen sportolóként, vagy legalábbis vannak időszakai, amikor láthatóan fontosabbak más – egyébként egy fiatal férfi számára tényleg fontos!  - dolgok is, mint a foci.

Ezen a szinten pedig ez nem megengedhető, de legalábbis nem a hosszú pályafutás útja. A címet a katalán Sport című laptól kölcsönöztem, tehát mindez most még csak spekuláció, és még minden képlékeny. Mégis, ha eljátszunk a gondolattal, akkor azt kell mondani, hogy Neymar-nak a Barca-ban a helye, ott tud igazán kiteljesedni, a francia bajnokság pedig bőven nem éri el a spanyol szintjét.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!