Igen, Koszta János, az 1985-ös UEFA kupa-döntős Videoton kapusa ma délelőtt dolgozik, délután pedig kedvenc hobbijának él! Amkor beszéltem vele azt mondta; „Ez nem munka, az valami olyan, ami azért kell, hogy megélj, a kapus-edzősködés pedig nem ilyen…” Most olvasom, hogy műtéten esett át, és ilyenkor veszem észre, hogy nem foglalkozom eleget a barátammal.

Pedig Jani aztán nem az a típus, aki – nagykirálysága teljes tudatában – olyan magasan hordja az orrát, hogy ha tégla esik a fejére, az biztosan a szaglószervet éri! Közvetlem, mindig jókedvű, és valami olyan optimizmus árad belőle, ami csak kevesekből. Szeretik is a tanítványai, pedig nála aztán nincs kecmec.

Az edzés kemény, de „Jani bá” ösztönöz és nem ledorongol, kijavít és nem lehord – és maga mutatja meg azokat a mozdulatokat, fogásokat, amik jó kapussá teszik a gyerekeket. Egyébként élvezet volt nézni annak idején játékát, mert korát messze-messze megelőzően, ő aztán nem volt egy gólvonalra tapadt kapuvédő! Bátran kijött, akár cselezett, és ha passzolgatni kellett, akkor sem sült fel.

Akkor persze edzői a hajukat tépték, mert nem nagyon értették, mi szükség van erre, hiszen egyszerű a feladat: ha jön a labda, megfogod, majd kirúgod, és kész! Hááát… azóta alaposan megváltozott a helyzet, és ki más, ha nem ő az, aki meg tudja mutatni a gyerekeknek a mai modern kapusjátékot?

Jobbulást kívánok Jani! A kitartással biztosan nem lesz probléma, és – ha úgy nézzük – a kényszerszünetet végül hasznosan töltöd, mert bizony az a láb már csak ránézésre sem volt rendben. El tudom képzelni, hogy az orvos mit mondott, amikor alaposabban megvizsgált… De Te ilyen vagy, ha fájt is, soha nem látszott, mert nem engedted látszani!

És aztán mielőbbi visszatérést! Egészségesen és a járványt maguk mögött hagyva mindenkire ráfér majd az újraindítás! Hajrá Jani!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!