Igen, a játékosnak ennyit kell fizetnie, mert az ügyében másodfokon eljáró CAS igazat adott a Sporting-nak, kimondta, hogy szerződés-bontása jogszerűtlen volt! Az eset nem egyszerű, voltak ám előzmények…

Az egész még 2018 tavaszán kezdődött, amikor – a később a bajnokság harmadik helyen záró – Sporting elnöke felfüggesztette a csapat 19 játékosát, mondván, hogy azok „elkényeztetett ficsúrok módjára viselkedtek.” Erre a játékosok egy rész bejelentette távozási szándékát, sőt még az edző is fontolgatta felmondását, mondván, hogy így nincs értelme az egésznek.

A vitában a Sporting CP radikális szurkolói az elnök pártjára álltak, és előbb Rui Patricio-ra támadtak garázsában, aki akkor sérülések nélkül megúszta az esetet. Nem volt ilyen szerencséje a csapatnak, amikor mintegy ötven kapucnis, arcát sállal eltakaró szurkoló tört be öltözőjükbe… Ütötték, verték a játékosokat, ahol csak érték, így csak a csoda mentette meg a játékosokat, hogy kisebb, nagyobb sérülésekkel megúszták.

A futballisták közül Bas Dost, Marcos Acuna, Rui Patrício, William Carvalho és Rodrigo Battaglia szenvedett sérülést, de a gyúrókat, edzőket sem kímélték, ahogy a berendezést sem; háborús állapotokat maguk mögött hagyva távoztak. Ekkor volt az a pont, amikor több játékos is távozott a csapattól, nem kértek többet az ilyen jelenetekből!

leao cikkbe

Leao a Lille-hez igazolt (ingyen), majd pedig a Milan játékosa lett. A Sporting CP persze az UEFA-hoz, de az elutasította kérelmét. Itt nem volt vége, az ügy a Nemzetközi Sport Választott Bíróságon folytatódott. A bíróság részben helyt adott a Sporting CP kérelmének, és 16,5 millió euró megfizetésére kötelezte a játékost. A hírek szerint fellebbezés lesz a dologból, és ha az sem vezet eredményre polgári bírósághoz fordul Leao.

A játékos most rémes helyzetbe került, és hozzá közel állók azt mondják, hogy a következőt mondta az üggyel kapcsolatban: „Talán egész életemben nem fogok ennyi pénzt keresni.”

A CAS-tól nem ez az első olyan ítélet, ami teljes mértékben érthetetlen, és nem ez az első, hogy a sportolók ellen dönt, mintha nem ők lennének azok, akik a sportot csinálják, hanem azok a pénzemberek, akik kezükben tartják a klubokat. Megjegyzem, nem ismerem pontosan a jogi tényállást, de az előzmények ismeretében nehéz elhinni, hogy jog szerint ezzel a döntéssel minden rendben van!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!