Nem kicsit bosszantott fel a hír, miszerint a Barca Dembelé sérülése miatt külön engedélyt kapott a transzferidőszakon túli igazolásra – míg ezt a Leganés (ahonnan Braithwaite-t elvitte a Barca) esetében mereven elutasította. Mostviszont a kényszerpihenő okán a sérültek felépülése egyre valószínűbb, így a folytatásra sokan visszatérhetnek.

Most éppen Luis Suárez nyilatkozta a nagyérdeműnek, hogy mire folytatják, visszatér ő is! Ez persze önmagában véve jó hír, az okok persze nem. De ekkor most a Barca-nál létszámon felülivé válik a Braithwaite? Persze, ő nem Suárez helyére érkezett, de – mint Messi több megnyilvánulásából (ITT) is sejteni lehet – a Barca vezére ütőképes támadójátékot szeretne végre.

mb kép

Ehhez pedig lehet, hogy ki kell hagyni olyan játékosokat, akik ugyan megbízhatók, és nem is ügyetlenek, de a támadásokban, különösen pedig a kreatív megoldások terén nem túl erősek.

Suárez így nyilatkozott:

„Májusra terveztük a műtétet korábban, de több megbeszélés után, amiket az orvosokkal tartottam, a sérülés előrehaladásával, a benyomásaimmal, előre kellett hozni egy kicsit. Az elvárt rehabilitációs munkát jól bírom, és ez erőt is ad, hogy a tervezettnél előbb visszatérjek.”

“Az egész rehabilitációs folyamatot Juanjo Brauval (a Barcelona fizioterapeutája) csináltam, és most is napi kapcsolatban vagyunk, üzenetek váltunk a munkáról, amit elvégeztem. Hozzá kell szoknunk a szituációhoz, elfogadni, hogy most csak gépek vannak, illetve azok a lehetőségek, amiket itthon el tudok végezni. Az a cél, hogy legalább tartsam szinten a kvadricepszemet, ami ebben a szakaszban a legfontosabb.”

forrás eurbarca.hu

Talán nem mondok újat, de tény, hogy a vezető bajnokságokban szereplő játékosoknál a folyamatos túlterhelés – és annak eredményeképpen sérülések – elég gyakran jelentkeznek. A kényszerű szünet tehát ebben a helyzetben is hozott némi potizívumot. Tudom, most nem ez a világ legégetőbb gondja, de maradjunk optimisták, és próbáljuk megtalálni a rosszban a jó is!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!