Mint arról korábban is írtunk (ITT), Neymar minden erejével azon van, hogy végre újra a Barca játékosa legyen. Ennek sok oka van, de leginkább talán az, hogy a PSG-nél a kezdetektől fogva problémás volt a helyzete. Azt nem tudjuk, hogy ez az ő magatartása, vagy a klub hozzáállása miatt van, de tény, hogy nem érzi jól magát Párizsban.

A Barca három éve adta el a francia klubnak Neymar játékjogát, a máig csúcsnak számító 222 millió euróért. Most – sajtóhírek szerint – 180 millió eurót ajánl a PSG-nek, de a franciák szerint ez nem megfelelő ajánlat játékosukért. Az ügy persze nem most kezdődött, nézzük tehát, hogy mi vezetett idáig, és miért köthet ki az ügy a Nemzetközi Sport Nemzetközi Sport Választott Bíróságon az ügy!

Már Neymar leigazolási is nagy felzúdulást keltett, hiszen az ár olyannyira túlzónak tűnt, hogy az UEFA komolyan felvetette a lehetőségét az igazolási díjak, és fizetések tekintetében valamilyen korlátozás bevezetésének. Mindezt - még 2017-ben, az igazolás évében – követte egy pénzügyi vizsgálat is, mert a transzfer felvetette a gyanút, miszerint a PSG megsérti a pénzügyi fair play szabályokat.

Ez elég kellemetlen volt a klubnak, de – miután a vizsgálat végül számukra pozitívan végződött – jól jöttek ki a dologból. Mert ne felejtsük, hogy nem csak Neymar érkezett ekkor a franciákhoz, a tulajdonos akkoriban elég komolyan bevásárolt.

Ezek után sok vita volt arról, hogy megérte a klubnak, vagy sem, mert nemzetközi szinten – a befektetésekhez mérten! – csak nem jöttek az eredmények. Neymar pedig elég hullámzó teljesítményt mutatott, és a sérülések sem kerülték el, így közel sem tudott annyit játszani, mint korábban a Barca-időkben.

Ebben a helyzetben érkezett a katalánok első ajánlata, még tavaly augusztusban. Valverde nagyon szerette volna leigazolni a brazilt, de már azt az ajánlatot is azzal utasította el a PSG, hogy nem megfelelő. Így nyilatkozott Leandro, a sportigazgató:

„Végig azt mondtuk, elengedjük Neymart, ha megfelelő ajánlat érkezik. Eddig nem érkezett ilyen.”

Azóta is megy az alkudozás, új és újabb ajánlatok érkeznek, a katalánok és Neymar is eltökéltek az átigazolás tekintetében, a franciák mégsem fogadják el ajánlatukat. A hírek szerint most éppen 1800 millió eurónál tartanak, ami a PSG-nek – csak a transzfer-díjakkal számolva! – egy laza 42 millió eurós veszteséget jelent, míg a Barca oldalán ugyanennyi nyereséget mutathatnak ki.

Soha nem lehetett megállapítani azt, hogy egy igazolási díj mennyire reális, vagy sem, de tény, hogy ma Neymar nincs olyan állapotban és formában, mint mikor Párizsba érkezett. A CAS-hoz pedig úgy kerülhet az ügy, hogy Neymar sejtetni engedte, nem fog többi a PSG-ben szerepelni… Nem tudjuk, hogy ennek mi lesz a vége, de az biztos, hogy egy olyan zseni esetében, mint Neymar, a futball elleni bűncselekmény, ha jogi-, pénzügyi vita miatt nem játszhat!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!