Hazaérkezett Berlinből a Hertha régi-új (erről még lesz szó) kapusedzője. Elvégezték a vírustesztet rajta, hiszen ez a protokoll, és ő is közvetlenül érintett, hiszen csapata egyik játékosa – sajtóhírek szerint Maximilian Mittelstädt – is megfertőződött.

A múlt szombaton a Hoffenheim ellen játszottak volna, készültek is a meccsre, majd a reptéren fogadta őket a hír, a forduló biztosan elmarad azon a hétvégén. A történet azért is érdekes, mert Zsolt a Hoffenheim kapusedzője volt 2009-től 2015-ig, családja pedig most is Hoffenheimben él.

Szerencsére nem volt elvágva családjától, de csak azután találkozott velük, hogy rajta is (mint a csapat minden egyes tagján) elvégezték a vírustesztet, és kiderült, nem fertőződött meg. Ezzel együtt is most szobafogságra van ítélve, de ennek ez a rendes menete nem pedig EZ!

Telefonon adott interjút a nemzetisport.hu-nak, ahol csak a mostani helyzetről beszéltek, és kiderült, a játékosok, edzett szervezetek sokkal jobban viselik a betegséget, illetve az is, hogy két lánya óvónőként, illetve állatorvosi asszisztensként dolgozik. A jó hír, hogy mindenki jól van a családban!

De most térjünk rá arra, hogy miért is váltották le, majd vették vissza a Hertha felnőtt csapatának kapusedzőjeként Petry Zsoltot! Nos, az ügy elég furcsa, említettük is egy cikkünkben (ITT), de most egy kicsit alaposabban utánajártunk, hogy mi is történt!

Ez a történet is Jürgen Klinsmann-nal kezdődik, mint minden olyan sztori a Herha-nál, ami az utóbbi években rossz véget ért… Történt ugyanis, hogy Jürgen fia Jonathan Klinsmann a Hertha csapatában edződött, mint kapus, de Petry Zsolt még nem javasolta bemutatkozását a Bundesligában. Egyébként nem tehetségtelen a srác, de az USA-ban töltötte utánpótlás éveit, így az akkor 21 éves játékosnak kellett még egy kis idő az akklimatizálódáshoz.

Eddig nem is volt baj, de ekkor sms-eket kapott Klinsmann-tól, amivel nem foglalozott Zsolt, hiszen szakmai döntést kellett hoznia, nem pedig megfelelni egy apuka elvárásainak. Igen ám, de 2019 november elején a papa a Hertha igazgatótanácsának tagjává avanzsált, majd november végétől átvette a csapat edzői feladatait.

Könnyű kitalálni, mi következett... Klinsmann igyekezett eltávolítani mindenkit, aki Dárdaihoz köthető, hiszen Palit olyan tisztelet övezte leváltása után is, hogy így gondolta megoldani a felé irányuló bizalmatlanságot. Petry persze – a fentiek okán – azonnal a kilövési engedély szenvedő alanya lett, eltávolították a felnőtt csapat edzői stábjából. És Jürgen pontosan célzott…

Csapata meg közben a kiesés szélén táncolt, és a bevásárlások ellenére sem tudták a Dárdai-féle éra eredményeit hozni. Nem is maradhatott sokáig Klinsmann, nem várták meg a berlini vezetők, míg a másodosztályba találják magukat.

Ezek után, idén január közepétől ismét Petry Zsolt edzi a felnőtt csapat kapusait, mert most – úgy tűnik – olyan edzői garnitúra van, ahol nem a hatalomgyakorlás, hanem a szakmai munka dominál!

 

Utóirat:

Jonathan sem maradt – a faternak nyugodtan beszólhat: OK, boomer! –, ma már az FC St. Gallen játékosa, de Svájcban sem érezték, hogy be kellene dobni a mélyvízbe… A mérkőzések felfüggesztéséig mindössze két kupameccsen kapott szerepet, de ott sem teljes meccset.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!