A minap akadtam egy cikkre a manutdfanatics.hu oldalon, ahol a Solskjaer vezette Manchester United játékosainak sebességét vették górcső alá. Nem véletlen, hiszen a csapat erőssége mostanság az a gyorsaság, ami még a PL-ben is nehezen tartható.

A szerző az Opta szakértőinek adatait felhasználva arra jutottak, hogy nem csak a pályán látható, hanem a mérések is azt mutatják, a MU a leggyorsabb csapat manapság a PL-ben. Csapatából is kiemelkedik Daniel James, aki 29 meccsből 12 alkalommal volt liga leggyorsabbja. Nézzük, kik voltak a MU leggyorsabbjai:

 1. Greenwood (Everton) - 37,60 km/h
 2. Fred (Everton) - 37,29 km/h
 3. James (Burnley) - 36,90 km/h
 4. James (Liverpool) - 36,50 km/h
 5. Rashford (Crystal Palace) - 36,32 km/h

Az első öt legnagyobb sebesség tehát mind 36 km/h sebesség feletti! Persze a többi MU-játékos sem maradt le, hiszen a csapat többi tagja sem éppen úgy gyorsul, mint egy konténerszállító! A nagy kérdés azonban, hogy tényleg gyorsulnak a játékosok? Tényleg igaz, hogy még ezen a téren is töretlen a fejlődés?

Ehhez egy két éve megjelent adatsort használtam fel (forrás: nemzetisport.hu), és arra jutottam, hogy bizony még mindig egyre csak gyorsul a játék és persze a játékosok maguk is! Nézzük meg a két éve megjelent tízes listát!

 1. Gareth Bale (Real Madrid) – 36,9 km/h
 2. Orlando Berrío (Flamego) – 36,0 km/h
 3. Jürgen Damm (Tigres) – 35,2 km/h
 4. Antonio Valencia (Manchester United) – 35,1 km/h
 5. Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) – 34,6 km/h
 6. Aaron Lennon (Everton) – 33,8 km/h
 7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 33,6 km/h
 8. Theo Walcott (Arsenal) – 32,7 km/h
 9. Lionel Messi (Barcelona) – 32,5 km/h
 10. Wayne Rooney (Manchester United) – 31,2 km/h

A két lista két fontos megállapításra vezet:

A gyorsaság csak a játék egyik szükséges összetevője, amit Messi és CR 9., illetve 7. helye kiválóan példáz.

A témánk szempontjából azonban érdekesebb, hogy a MU tényleg gyors – ahogy az egész PL is! -, ami azt jelenti, hogy igenis, még mindig gyorsulnak a játékosok, és talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy ennek még nincs vége! Figyelem! A két évvel ezelőtti listáról csak egy – Bale – férne ma fel a MU ötös listájára, míg a leglassabb MU-csúcstartó – Williams – 34,04-es sebessége a 2017-es listán elég lenne az ötödik helyre! Pedig a tízes lista globális, az ötös pedig mindössze egyetlen csapat sebesség-adatait mutatják...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!