Mint arról bizonyára értesültetek, a bolgár sajtóban olyan spekulációk jelentek meg, miszerint a március 26-ról elhalasztott EB-selejtezőn meccs nélkül továbbjutnak. Erre egy egész összeesküvés elméletet gyártottak, miközben pedig az a nagy igazság, hogy az UEFA-nak nincs hivatalos álláspontja a témában.

Nézzük, mit találtak ki:

„Ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, akkor a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet leáll az országban több hónapra, így Marco Rossi csapatának lehetősége sem lesz elutazni Bulgáriába. Márpedig, ha a magyar labdarúgó-válogatott nem vállalja a mérkőzést, akkor a bolgárok automatikusan továbbjutnak.”

forrás: promotions.hu

Nos, a dolog elég sok ponton sántít, ugyanis nincs még hivatalos időpont, a június 4-i dátum már eleve spekuláció. Metodi Shumov újságíró a Twitterén jelent meg ez a hír, az UEFA azonban még nem hallott erről… De menjünk tovább! Az, hogy Magyarországon fennmarad addig is a veszélyhelyzet szintén nincs kőbe vésve, ahogy az sem, hogy ha Magyarországon nem rendezhető sportesemény, akkor a válogatott csapat nem is utazhat külföldre egy mérkőzést lejátszani.

De ennél is van tovább! Ha teszem azt, minden úgy lenne, ahogy ez a spekulatív elmélet állítja, akkor sem biztos, hogy az UEFA odaadná meccs nélkül a bolgároknak a továbbjutást, hiszen, ha nem tud kiállni a magyar válogatott, és annak oka a járvány (illetve az ellene hozott intézkedések), akkor nem lenne fair eljárás odaadni a bolgároknak a meccset.

Minden tiszteletem a bolgároké és Bulgáriáé, de akik ilyen aljas módon kieszelt álhíreket terjesztenek, azokat már sokkal kevésbé tudom tisztelni. Sőt, nekem most ez olyan, mintha a járvány okán már előre sütögetnék kicsiny pecsenyéjüket, mert érzik, hogy bizony a pályán esélytelenek lennének…

Ezúttal nem fogok rájuk aggatni ostobaságukra utaló jelzőket, mert még annyit sem érdemelnek, de aki a járványban a saját hasznát keresi, az bizony emberként nehezen értelmezhető!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!