A járvány terjedése okán felfüggesztésre kerül a spanyol labdarúgó bajnokság is. Azt talán kevesebben tudják, hogy a korábbi felfüggesztés mindössze két fordulóra szólt, de közben a helyzet olyan nagyot romlott, hogy most a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) és a La Liga megállapodott az összes spanyol bajnokság határozatlan időre történő felfüggesztéséről.

Az újraindításról – és annak körülményeiről – természetesen senki nem tud most biztosat mondani, így egyelőre marad a kényszer-szünet… Az RFEF közleménye sem nyújt ebben segítséget, mert ők is csak ennyit mondhattak:

„A LaLiga-val megállapodtunk abban, hogy felfüggeszti a szakmai versenyeket mindaddig, amíg a hatóságok úgy ítélik meg, hogy azok kockázat nélkül folytathatók.”

Sajnos komoly problémát okoz a kérdés megfejtése, ami felvetődik. Mikor, és hogy an lehet újra-indítani a bajnokságot? Mint láttuk, a zártkapu nem megoldás, mert a játékosok érintkezésük okán átadhatják a fertőzést, aztán pedig családjaikon, ismerőseiken keresztül tovább terjedhet a kór.

Pénzügyi értelemben persze segítség lenne, hiszen a közvetítési díjak, illetve – adott esetben – a fogadási díjakból történő részesedés részben képes lenne ellensúlyozni a klubok pénzügyi hiányát, de most nem a pénz az első…

Véleményem szerint ezt a tavaszt úgy, ahogy van, el kellene engedni. Hogy aztán lenne győztes, vagy sem, adnának érmeket, vagy sem, az már más kérdés, szerintem mindenre lehet találni jó (helyesebben a legkisebb rossz…) megoldást, és ebben azért várnám, hogy az UEFA/FIFA lépjen valamit egy egységes szabályozással.

Talán a legjobb az lenne, ha a játékosok most töltenék le a nyáron egyébként esedékes szünetüket, és a következő bajnokságot akár hamarabb is kezdhetnék – persze, ha teljesül a kockázat nélküli meccsrendezés feltétele.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!