Tudomásunk szerint a klubok között folyamatos egyeztetés zajlik arról, hogy ebben a helyzetben mit tegyenek, és mire számíthatnak, ha majd egyszer (mikor?) újra-indul a bajnokság, illetve a Magyar Kupa sorozata. Az MLSz pedig mit csinál? Lehet, hogy semmit?

Információink szerint a klubok azért egyeztetnek, mert pontosan tudják, hogy a helyzet okán komoly változások lehetnek a jövőben, és persze az is téma közöttük, hogy a mostani helyzetben mit is kell tenniük a túlélés érdekében. A következő kérdések merülnek fel:

  • Mi lesz, ha az állami utánpótlás rendszer nem jön létre?
  • Mi lesz, ha a finanszírozási rendszer jelentősen átalakul?
  • Mit tudnak tenni most, amikor kiesnek a tévés, és szerencsejáték bevételek?
  • Mit tudnak vállalni a mindenkit érintő terhekből?

Egyre másra érkeznek a hírek, hogy a szurkolók gyűjtést rendeznek, idősek megsegítésében vesznek részt önkéntes alapon, és olyan gesztusokat tesznek az egészségügyi dolgozók felé, aminek sajnos nyoma sincs az MLSz kommunikációjában.

OK, értem én, nálunk szinte minden az állami szabályozóktól függ (az állami tévé és szerencsejáték-társaság által fizetett pénzek, a Tao-program, hogy csak a legnagyobb tételeket említsem), de az MLSz-nek most – függetlenül attól, hogy a kormánynak sajnos (!) fontosabb dolga is akad – azon kellene fáradoznia, hogy javaslatokkal áll elő minden eshetőségre felkészülve, különböző szcenáriókat felállítva.

Csak pár olyan példa, amiben mindenképpen döntéseket kell hozni:

  • Finanaszírozási kérdések
  • Lejáró szerződésű játékosok problémája
  • A későbbi megrendezett meccsek csapatainak problémája (az előbbi okán nem tudnak azonos keretekkel kiállni)
  • A meccsnapi bevételek jövőbeni nagyobb szerepére való felkészülés

Erre persze lehet azt mondani, hogy ma még semmi biztosat nem lehet mondani, de én meg azt gondolom, hogy a bajnokik és a kupameccsek felfüggesztése időt az MLSz számára ahhoz, átgondoljon olyan kérdéseket, amiket már egyébként is meg kellett volna oldani, és olyan problémákat, amit a mai helyzet okoz. Ez tehát lehetőség, vegyük észre!

ÉS persze nem lenne egy ördögtől való tett az sem, ha az MLSz a rendelkezésére álló anyagi és infrastrukturális eszközökkel segítené a járvány megfékezését, és – mert ez is fontos! – gesztus értékű lépéseket tenne!

Persze az is lehet, hogy most csak a szokás szerinti kommunikáció megy; semmi nem mehet ki arról, hogy mi történik a szövetségben, csak diktátumok jelennek majd meg… De uraim! Ez már nem megy, ennek véget kell vetni, most nem a hatalmatok a kérdés, hanem sokkal fontosabb problémák megoldására kell fordítani energiáitokat!

Szóval; van még MLSz egyáltalán???

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!