Gianni Infantino 50. szülketésnapja alkalmából adott interjút a Gazzetta dello Sportnak. Nincs különösebb ünnep, hiszen most még ez a különleges esemény sem annyira fontos számára, mint az, hogy a mai problémákra választ találjon, és a jövő terveit építse. Reformot emleget, de vajon jó úton jár?

Nézzük mit mondott ezzel kapcsolatban:

„Ma még nem tudjuk felmérni, hogy mikor fog normalizálódni a helyzet, fel kell mérni a globális pénzügyi hatásoka. De már most is kutatjuk a lehetőségeket, és most talán vissza kell lépnünk egyet; talán kevesebb, ugyanakkor érdekesebb verseny kell most. A világ sportjai között tovább kell növelni a football versenyképességét, úgy, hogy közben kevesebb mérkőzés lehet a focisták egészségéra való tekintettel. Lesznek/vannak károk, de akik felelősen gazdálkodtak eddig is, azok továbbra is hasznot jelent majd a football.”

Igen, minden bizonnyal igaza van Infantino-nak, hiszen a meccsek olyan mennyisége, mint ami manapság már normálisnak tekintett (nem az!), a top-bajnokságokban játszók egészségét veszélyezteti. Nem „csak” a vírus veszélyes, hanem a túlhajtott szervezet is… Igen ám, de ezek a szavak nekem mégsem túl biztatók. Miért?

Mert mintha csak a top-bajnokságokról lenne szó, azok az országok, akik jelenleg nincsenek benne az elitben pedig mintha nem is lennének… Mert nálunk például a túlterhelésről szó nincs, a lejátszott meccsek száma sokkal inkább a normális szinten marad, mint a top-bajnokságok esetében.

Mert visszalépésnek nevezi azt, hogy álma egyelőre nem valósulhat meg, ami arról szól, hogy a világversenyek minél több részvevő számára elérhetők legyenek. Nem, itt meg kell állni, és nem szabad már tovább menni ezen az úton, ezt a tervet végleg fel kell adni! És nem is feltétlen egészségügyi okokból, hanem azért, mert olyan meccsek tömkelegével jelentkezik egy ilyen nagyszámú résztvevő melletti torna, ami színvonalában nem méltó a labdarúgáshoz!

ÉS ha az előző két gondolatot összekapcsolom, akkor azt tudom mondani, hogy a minőség kell a mennyiség helyett (ebben egyetértek!), ugyanakkor el kell tűnnie végre annak a hihetetlen nagy különbségnek, mint ami ma jellemzi a klubokat, illetve az egyes országok bajnokságait. Nem mehet tovább az, hogy mindig, minden (pénz, játékosok, szponzorok, stb.) a top-csapatokhoz és bajnokságokhoz vándorolnak, oda áramlik be minden, ami a focihoz kell, miközben a kisebb országok gyakorlatilag kizsákmányolttá válnak.

Igen, ilyen például Horvátország, vagy a többi példaként emlegetett dél-szláv állam is, mert bizony az lehet, hogy az ott születettek világhírnévre tesznek szert nem kis számban, a hazai szurkolóknak szinte teljesen érdektelenné kezd válni a bajnokság, mert ott csak a nyugatra alkalmatlan, vagy a végképp nagyon fiatalok játszanak… Otthon nem megy ki meccsre, de jó pénzért megnézi a szomszéd gyereket valamelyik top-klubban a tévén!

Nos, ezekkel (is) kellene foglalkozni! Remélem, megteszik!

Sok boldog születésnapot Gianni!

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

UEFA maffia....

altalanossagban
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!