A jelenlegi szezon teljes megszüntetése a hivatásos kluboknak körülbelül 750 millió eurós (~260 milliárd forint!) gazdasági kárra számítanak. Óriási nagy szám, de ezt el kell helyezni valahol a Bundesliga szintjén, önmagában még nem sokat jelent. Nézzük, mit tudunk erről!

A legnagyobb, legtámogatottabb – és persze leggazdagabb – klub, a Bayern éves bevétele majdnem pontosan megfelel ennek a veszteségnek. Azaz a bajorok ehhez mérten tudnak nyereségről, avagy veszteségről beszámolni a pénzügyi év végén. Ezzel eddig nem volt probléma, mert 2017-ben 29 millió, míg 2018-ban már egyenesen 52 millió euró volt a nyereségük!

A most kiadott adat szerint klubonként átlagban 42,7 millió eurós veszteséggel számolhatunk, így a matek szerint a Bayern is éppen csak nullára fog kijönni. De a bajor csapat kiugróan jól teljesít pénzügyi téren, a többiek nem nagyon tudják megközelíteni sem!

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy a Bundesliga csapatok többség veszteséges lesz – hacsak nem találnak ki valamit, ami segíthet rajtuk. Most a játékos-eladás nem biztos, hogy a legjobb stratégia, mert nyomottak lehetnek az árak, és a csapatot minden egyes eladott, értékes játékos gyengíti. A bevételi oldalon viszont más lehetőség nem nagyon kínálkozik…

Ha jobban belegondolok, annak idején Dárdainak kb. az egy klubra jutó mostani veszteséggel megegyező, sőt, esetenként attól jóval kisebb összeg állt rendelkezésére az igazolásokhoz. Mi következik ebből? Maradnak a játékosok klubjaiknál, lefagy a piac, a fizetéseket pedig megpróbálják a korábbinál alacsonyabb szinten tartani.

Ez nem jó most a kluboknak és játékosoknak - és ez nem csak Németországra igaz! -, de jó lehet arra, hogy végképp elszálló költségvetések miatt csökkenő versenyt végre visszahozza a nemzeti és a nemzetközi sorozatokba!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!