Tavaly - az Eger csapatát elkísérve – volt szerencsém a hatvani sporttelepet megnézni. A környezet rendkívül szép, a telepet egy gyönyörű park veszi körül. A területen átfolyik egy patak, annak lapályos része soha nem épült be, így a park és a telep ideális területen helyezkedik el. De valóban ideális?

Ottjártunkkor meglepve tapasztaltam, hogy az egyes számú pálya – szépen gondozott, gyönyörű fű – nincs használatban. Az okokat kutatva arra jutottam, hogy építkezés folyik a területen, hiszen nincs lelátó, viszont vannak munkagödrök, láthatóan frissen betonozott területek. Sebaj, a második számú pálya talaja is rendben van, bár a szurkolókat kiszolgáló infrastruktúra nem éppen ideális…

Konténerekből árulják a söröket, üdítőket a kedves kiszolgálók, van egy kisebb acélszerkezetes (mobil) lelátó, de a pálya körüli terület nagy részén csak egy korlát jelöli ki a nézők helyét. A meccs idején kánikulai időjárás volt, így nagyon nehéz volt olyan helyet találni, ami elviselhetően árnyas volt. Találtunk ilyet, de nem volt ideális.

A hangulatot persze nem befolyásolták ezek a körülmények, a két rivális meccse mindig esemény! Besédbe is elegyedtem velük, hogy mikorra várható az első számú pálya átadása. Erre a rövid válasz az volt; soha… Tovább kérdezősködtem, és kiderült; a lapályos terület egyszerűen nem alkalmas komolyabb szerkezetek súlyának megtartására, azok a technológiák pedig, amikkel ilyen helyekre nagyobb építményeket lehet olyan drága, hogy arra bizony soha nem lesz pénz… A tervezett létesítmény látványtervei: ITT.

További érdeklődésemre elmondták, hogy a területen azért ilyen dús a vegetáció, mert a víz nem csak a patakban folyik, hanem a talajszint alatt is számos búvópatak halad át a területen. Márpedig ezeket a vízfolyásokat már csak környezetvédelmi okok miatt sem szabad megzavarni. 

Most a kettes számú pálya mobil lelátójához készül a tető, hiszen a hatvani gárda nem tud otthon játszani, mert így nem felel meg az MLSz előírásainak. Így készül tehát a lelátó lefedése a kényszerszünet alatt:

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!