A milannews24.com exkulzív interjút készített Esterházy Mátyással, Szoboszlai Dominik menedzserével, Az oka egyszerű; a magyar válogatott játékosa a Milan figyelmét is felkeltette! Most még talán korai a váltásról beszélni – meg sajnos a mostani helyzet sem alkalmas erre -, de az olaszok a fehér asztal mellett gőzerővel készülnek az újra-indulásra.

Ezt az interjút közöljök most – változtatás nélkül -, mert a hazai sajtóban elég érdekes spekulációk láttak napvilagot…

  • Szoboszlai különlegességnek számít szereplő az európai színtéren. Le tudja írni a jellemzőit?

Nagyszerű fizikai és technikai tulajdonságokkal bíró középpályás. Nagyszerű átlátja a játékot, összjátéka példás, és a szabadrúgásokra nagy specialistája. Minden adott ahhoz, hogy posztján az egyik legjobb legyen.

  • Milánó, amely mostanában egyre inkább a fiatal tehetségekre koncentrál, jó lehetőséget jelent egyfiatal számára.

A Milan a futball történetének egyik legfontosabb klubja. Most új filozófiát követnek azzal, hogy megvásárolják a fiatal tehetségeket és beépítik a tapasztalt társak mellé őket. A cél egy olyan csapat felépítése, amely visszatérhet a csúcsra. Nagyon nagyra jó választásnak tartom Theo Hernandez, Bennacer és Rafael Leao leigazolását. Rebic érkezése szintén nagyszerű befektetés, mivel a játékos rendszeresen játszik most már. Sajnos az eredmények még nem érkeztek meg, de majd azok is jönnek.

  • Ragnick lehet a Milan új sportigazgatója. Megkönnyítheti ez a tárgyalásokat Szoboszlai számára?

Ralf Rangnick menedzser kiválóan átlátja a focisták világát és természetesen az egyik legjobb tehetségkutató. Ez tökéletes profil egy klub számára, amely fiatal tehetségek felfedezésére különösen nagy hangsúlyt akar fektetni, vagy éppen fiatal, de máris top játékosokat keresni.

  • Van még egy srác a csapatodban, aki szerintetek játszhat a Serie A-n?

Én erősen összpontosítok az ígéretes fiatalokra. Ilyen Peter Pokorny, aki 2001-ben született, a szlovákiai U21-es nemzeti csapat tagja. A Liefering kötelékébe tartozik, és a következő két évben fogunk még hallani róla!

szobo cikkbe

Eddig az idézet, és fontosnak tartom kiemelni, hogy most egy olyan helyzet van, amikor a játékos és a lehetséges vásárló (Milan) tervei, elvárásai összeérnek. Az persze egy komoly kérdés, hogy ez az ugrás az osztrák bajnokságból a Serie A-ba mikor lesz megléphető, mikor lesz kihívás, de teljesíthető szint az olasz első osztály.

Már eddig is sok klubbal szóba hozták Szoboszlait, de eddig – nagyon helyesen! – inkább arra koncentrált ő is és menedzsere is, hogy a Salzburg csapatában nyújtson kimagasló teljesítmény, igazolja a várakozásokat, szokjon bele egy szinttel magasabb sebességbe és minőségbe, mint amit a Lifering-nél teljesítenie kellett. Így kell ezt, fokozatosan, lépésről, lépésre. Szurkolok, hogy sikeres karriert fusson be Donimik!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!