Pierre-Emerick Aubameyang, Az Arsenal játékosa immár 30 éves. Klubja szeretné megtartani, de Aubameyang a jelek szerint inkább máshol folytatná karrierjét. Helyesebben; marad ő szívesen, csak olyan összeget szeretne, amit nem biztos, hogy van értelme kifizetni érte hétről hétre.

Már korábban is volt olyan, hogy a játékosok nyilvános adatként kezelt fizetése problémát okozott, ugyanis egy-egy sztár gázsiját szeretné elérni mindenki, aki hasonló státuszben van, vagy legalábbis ő maga hasonló státuszúnak gondolja magát.

Most az a probléma – mondja Paul Merson, az Ágyúsok korábbi középpályása -, hogy Özil precedest teremtett a heti 300.000 fontos fizetésével. Igen 300.000! A szerződést még 2018-ban kötötte a klubbal, aki akkor őt akarta minden áron megtartani, hiszen kellett egy stabil középpályás, aki támogatni tudja a csatárokat is.

obi cikkbe

Igen ám, de a mai gazdasági helyzetben már nehezebb a dolog, és azt se felejtsük el, hogy Aubameyang nyáron már 31 éves lesz! Nagyon úgy néz ki, hogy az Arsenal kicsit elszámolta magát, és most nincsenek – nagy számban – olyan fiatal tehetségei, akik a rengetegbe kerülő sztárok helyét képesek átvenni.

Persze még nincs lezárva az ügy, de az szinte biztos, hogy minden korábbinál nagyobb alkudozás kezdődik, hiszen az Ágyúsok bevételei sem szöktek az egekbe az utóbbi hetekben – és ki tudja, hogy mikor lesz majd megint olyan helyzet, amikor a járvány előtti bevételekkel számolhatnak a PL klubjai.

Arról nem is beszélve, hogy Aubameyang mindig is a világ élvonala mögött volt pár lépéssel, de abba az elitbe, ahol Messi, vagy Ronaldo van (még mindig!), soha nem tudott bekerülni, és valószínű, hogy már nem is fog. De ugyanez igaz Özilre is; mindig is kiugróan jó játékos volt, de nem ért soha a csúcsra – ami legalábbis egyéni karrierjét illeti. Valószínű, hogy ezekben a játékosokban ennyi van, nem több, de ha az Arsenal feljebb akar lépni, nem velük kell számolni!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!