A Barca helyzete sem lett jobb az utóbbi hetekben, és várható, hogy az anyagi gondok fokozódnak, miközben Neymar 180 millió eurós vételárát elő kell teremteni valahonnan. Ha egyáltalán elég lesz a PSG-nek az a bizonyos 180… Most akár nyolc játékos is lapátra kerülhet – és talán nem is lenne baj egy kis vérfrissítés a katalánoknál.

Nos, nézzük, hogy jön ki a matek!

A potenciáliskiszemeltek, akikre kidata a kilövés engedélyt a Barca:

Antoine Griezmann

Nem felet meg a vele szemben támasztott komoly elvárásoknak, így nincs igazán komoly hasznára a klubnak. A 37 meccsen szerzett 14 gólja így sem rossz, értéke a vételár környékén, minteg 120.000 eurónál tart.

Ivan Rakitic

Ne „mai darab”, hat éve áll a klub szolgálatában, de most a játékos szeretne visszatérni Sevilla-ba. annak idején 21 millióért vették, most 25 millió euróra teszik piaci értékét.

Arturo Vidal

Egyik nagy kedvencem volt, azt hittem a Barca-nál majd minden eddiginél jobb lesz, de valahogy mégsem tudta tartósan beverekedni magát a kezdőbe. 2021-ig él a szeződése, amikor 32 éves lesz, és már nem biztos, hogy sokat lehet érte kérni. Sőt! Már így is veszteséges lehet az eladása, hiszen 22 millióért vették, de most már „csak” 14 milliós értéken tartják számon.

Samuel Umtiti

A bravúrok, és a nagy hibák embere, párban Piqué-vel párban nagy meccseket és rossz szériákat is hozott. Állandó fizikális problémái miatt most Setien nem számít rá. Lenglet most jobban teljesít, de a Barca eladásával jól járhat, hiszen 25 milliós vételára mellett most 40 millió euróra taksálják.

Net Murara

Két sérülése megakadályozta abban a Valencia-tól csere keretében érkezett játékos abban, hogy sokat szerepeljen, ráadásul a korábban ért fizetett 35 milliós árhoz képest sokat esett értéke, ma már csak 18 milliós árról beszélnek.

Martin Braithwaite

Nehezen érthető, hogy miért került a Barca-hoz – az meg különösen nehezen értelmezhető, hogy a szövetség külön engedélyéve, a transzfer időszak lezárását követően… A jelek szerint túl sokat is fizettek érte, mert a 18 milliós kiadással szemben piaci értéke valahol 12 millió euró körül van.

Philippe Coutinho

A Bayern-ben kölcsönben szereplő játékos visszatér Barcelona-ba, mert a németek nem fizetik ki a 120 millió euró fejében lehívható opciót. Ezzel együtt nem biztos, hogy a katalánoknak kell még a játékos, így eladhatják. Rajta nagyot buknak, mert 160 milliós bekerülési árával köszönőviszonyban sincs jelenlegi, 70 milliós értéke.

Carles Aleñá

A Betisnél kölcsönben szerepel, de az utolsó meccseken padozott, vagy keretben sem volt. A saját nevelésű játékos megpróbálhatja meggyőzni Setien-t, de erre elég kevés az esély. Jelenlegi értéke 20 millió euró.

A dolog úgy áll, hogy ha ezek a játékosok eladásra kerülnek, és ha az így magkapható piaci árat vesszük alapul, akkor 42 millió euró veszteséget realizál a Barca. az eladási érték 312 millió euró, Neymer pedig – maradjunk most a legutóbbi számnál! – 180 millióért érkezhet.

A nyolc játékos eladásával realizált bukóból Neymar vétalárára vetített veszteség úgy 24 millió euró körül van, így – ha csak ezt a matekot nézzük! – a Barca még mindig nyerőben lehet a Brazil visszavásárlásával. Mert így a visszavásárlás összességében 204 millió euróval terheli a kasszát (180+24=204), vagy ha a másik oldalt nézem, akkor még mindig feljebb mehet a vételárral, egészen 198 millió euróig, hiszen akkor nullára jön ki a Neymar adás-vétellel (198+24=222), azaz a kiadások összességében 222 millió eurót tesznek ki.

Persze ebben a kalkulációban sok feltételezés van, mert nem lehet tudni, hogy a mostani válság hogyan hat az árakra, melyik játékos lesz kelendő, és esetleg hol kell tovább engedni a piaci árhoz mérten, és persze azt sem tudjuk, hogy mi lesz a PSG-vel folytatott alkudozás eredménye.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!